FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorska Vlada: u nesreći poginulo 39 osoba, ozlijeđeno 135

PODGORICA, , 23. siječnja 2006. (Hina) - Crnogorska vlada priopćila jeu ponedjeljak navečer da je u teškoj željezničkoj nesreći nedaleko odPodgorice smrtno stradalo 39 osoba, a da je ozlijeđeno 135, od čega 75djece.
PODGORICA, , 23. siječnja 2006. (Hina) - Crnogorska vlada priopćila je u ponedjeljak navečer da je u teškoj željezničkoj nesreći nedaleko od Podgorice smrtno stradalo 39 osoba, a da je ozlijeđeno 135, od čega 75 djece.

Potpredsjednik Vlade CG Miroslav Ivanišević rekao je na konferenciji za novinare u Podgorici nakon izvanredne sjednice Vlade da to nisu konačni podaci.

Vlada je proglasila trodnevnu žalost u Crnoj Gori. Ministar pomorstva i prometa CG Andrija Lompar podnio je večeras ostavku kao osobni čin zbog teške željezničke nesreće nedaleko od Podgorice,

Nesreća se dogodila kod Bioča, desetak kilometara sjeverno od Podgorice, kada su četiri vagona kompozicije putničkog vlaka, koji se kretao od Bijelog Polja prema Baru iskliznula iz tračnica i srušila se u kanjon rijeke Morače, u provaliju duboku nekoliko desetina metara.

Pretpostavlja se da je vlaku bilo oko 200 osoba. Ministar policije CG Jusuf Kalamperović rekao je novinarima kako je, prema njihovim prvim saznanjima, do nesreće došlo zbog kvara na kočionom sustavu vlaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙