FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: 30 poginulih i 150 ozlijeđenih u željezničkoj nesreći

PODGORICA, , 23. siječnja 2006. (Hina) - Najmanje 30 osoba je smrtnostradalo a preko 150 ozlijeđeno u teškoj željezničkoj nesreći koja seu ponedjeljak nešto poslije 16 sati dogodila nadomak Podgorice,saznaje HINA iz izvora crnogorske policije.
PODGORICA, , 23. siječnja 2006. (Hina) - Najmanje 30 osoba je smrtno stradalo a preko 150 ozlijeđeno u teškoj željezničkoj nesreći koja se u ponedjeljak nešto poslije 16 sati dogodila nadomak Podgorice, saznaje HINA iz izvora crnogorske policije.

Nesreća se dogodila kod Bioča, desetak kilometara sjeverno od Podgorice, kada su četiri vagona kompozicije putničkog vlaka, koji se kretao od Bijelog Polja prema Baru iskliznula iz tračnica i srušila se u kanjon rijeke Morače, u provaliju duboku nekoliko desetina metara.

Pretpostavlja se da je vlaku bilo oko 200 osoba.

Ministar policije Crne Gore Jusuf Kalamperović rekao je kako je, prema njihovim prvim saznanjima, do nesreće došlo zbog kvara na kočionom sustavu vlaka.

Kalamperović je kazao da je u akciji spašavanja angažirano više od 150 pripadnika MUP-a Crne Gore koji pružaju pomoć na krajnje nepristupačnom terenu i izuzetno teškim vremenskim uvjetima olujnog vjetra i niske temperature.

"Svi ozlijeđeni su izvučeni iz provalije i na obradi su u KBC Podgorice. U tijeku je izvlačenje poginulih", kazao je Kalamperović.

Ministar policije kazao je da su pomoć u spašavanju ponudili i srpski premijer Vojislav Koštunica i ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić, kao i ministar odbrane SCG Zoran Stanković.

Mjesto nesreće danas su posjetili crnogorski predsjednik i premijer Filip Vujanović i Milo Đukanović, a u tijeku je izvanredna sjednica Vlade Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙