FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: HDZ-ovi napadi prerastaju u prljavu borbu zlouporabom vlasti

ZAGREB,24. siječnja(Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić ustvrdio jedanas kako bočni napadi HDZ-a na viđenije članove HSP-a u posljednjevrijeme prerastaju u prljavu borbu, u kojoj se izvrću činjenice izloupotrebljavaju institucije vlasti.
ZAGREB,24. siječnja(Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić ustvrdio je danas kako bočni napadi HDZ-a na viđenije članove HSP-a u posljednje vrijeme prerastaju u prljavu borbu, u kojoj se izvrću činjenice i zloupotrebljavaju institucije vlasti.

Pravaši su, na konferenciji za novinare u Saboru, odbacili tvrdnje glavnog državnog inspektora Krune Kovačevića da je HSP-ov zastupnik Pero Kovačević 2002., kao tajnik ureda državnog inspektora, nekim kamenolomima, među kojima je i Kamen Ingradov, nezakonito omogućio da eksploatiraju kamen.

Kovačević je ponovio da je, upravo suprotno, zajedno s tadašnjim glavnim inspektorom Brankom Jordanićem, pokrenuo borbu protiv ilegalne eksploatacije kamena, da su na nezakonitosti upozorili i Državno odvjetništvo, te da su kamenolomima koji nisu podmirili sve obveze prema državi onemogućili dobivanje koncesije.

Privremeno dopuštenje za vađenje kamena ti su kamenolomi dobili na izričit zahtjev iz Vlade i Povjerenstva za ubrzanu izgradnju autoceste Zagreb-Split, kako bi se spriječio uvoz skupljeg kamena iz inozemstva.

Đapić je, pak, ocijenio da je HDZ, u strahu od porasta HSP-ova rejtinga, promijenio strategiju i s napada na HSP-ove programe prešao na bočne napade na viđenije članove stranke.

Tumači da je Kovačevića HDZ napao zbog njegova prijedloga osnivanja saborskog povjerenstva koje bi pratilo kako Vlada pomaže haškim optuženicima.

Rekao je da će, po njegovim informacijama, HDZ sutra predložiti da se taj prijedlog skine s dnevnog reda predstojeće saborske sjednice.

Odbacio je i tvrdnje predsjednika Sabora Vladimira Šeksa da se slučajevi trgovine zastupničkim mandatima u Dubrovačko-neretvanskoj i Požeško-slavonskoj županiji ne mogu uspoređivati sa slučajem u Velikoj Gorici.

"U tim svim slučajevima HSP je na isti način štitio svoje mandate i ne može ih se promatrati parcijalno", kazao je Đapić, zalažući se da se problemi u tim sredinama bez razlike riješe izvanrednim izborima.

"I HDZ-u i SDP-u odgovara HSP s rejtingom do 10 posto, a kako smo ga prerasli, boje se da će se poremetiti dvostranačje koje pokušavaju uspostaviti još od 90-ih", ocijenio je Đapić.

S indignacijom je odbacio i izjavu HSS-ova predsjednika Josipa Friščića da je HSP najveći prodavatelj, a HDZ najveći kupac mandata.

Ustvrdio je da HSP nigdje nije prodavao mandate, nego čuvao postojeće koalicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙