FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pintarić djelomično potvrdio, djelomično demantirao šaputanja Đapiću

SISAK, 23. siječnja 2006. (Hina) - Sisački gradonačelnik Dinko Pintarićdanas je rekao da djelomično potvrđuje i djelomično demantira navodeiz audiosnimke njegova razgovora s osječkim gradonačelnikom ipredsjednikom HSP-a Antom Đapićem od 20. siječnja, objavljene naInternetu i u tisku.
SISAK, 23. siječnja 2006. (Hina) - Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić danas je rekao da djelomično potvrđuje i djelomično demantira navode iz audiosnimke njegova razgovora s osječkim gradonačelnikom i predsjednikom HSP-a Antom Đapićem od 20. siječnja, objavljene na Internetu i u tisku.

Audiosnimka neslužbena razgovora Pintarić-Đapić snimljena je u Maloj vijećnici u Sisku uoči službena početka konferencije za novinstvo, sazvane u povodu posjeta osječkog izaslanstva s Đapićem na čelu, kad su se njih dvoje šaptom dogovarali što će reći na konferenciji za novinstvo, dok su novinarski mikrofoni bili uključeni.

Pintarić je, po pisanju lokalnog internetskog portala www.sisak.info i "Jutarnjeg lista", u neslužbenu razgovoru, koji je prozvan "političkim šaptanjem" i "ulizivanjem", Đapiću rekao: "Vi ste pravi, ne samo u Sisku nego u cijeloj državi…", te "naši nisu ni za što…". Lokalni portal www.sisak.info objavio je dio audiosnimke u kojem Pintarić govori Đapiću "o novinaru 'Večernjeg lista', čija je supruga glavna za medije kod županice Marine Lovrić ", te "o novinaru 'Jutarnjeg lista', koji udara po HDZ-u i HSP-u".

Pintarić je na današnjoj tiskovnoj konferenciji iznio kako "smatra da je audiosnimka dijelom točna, dijelom neslušljiva, što je šteta, jer bi taj dio, vjerojatno, mogao obrazložiti što je rekao, ali je dijelom izrezana i cenzurirana". Izjavio je da je "o svemu obavijestio vodstvo HDZ-a jer je, kako je doznao iz današnjih novina, pokrenut stegovni postupak protiv njega". Potvrdio je da je "u tom razgovoru, snimljenu na audiovrpci, rekao Đapiću kako, po istraživanju javnog mnijenja, SDP u Sisku dobiva 30 posto glasova, HSP 16, a HDZ 15 posto".

"Volio bih da je to bilo ulagivanje Đapiću, ali, nažalost, to je činjenica koja, sasvim je sigurno, ne ide u prilog HDZ-u", rekao je Pintarić. Naveo je da je "iznosio činjenice kad je rekao da je HSP u Sisku pravi". "Zaista smatram da stranka (HSP), koja je u pretprošlom mandatu imala jednog vijećnika, u prošlom sazivu četiri, a sada ima šest vijećnika, zaslužuje svaku pohvalu", napomenuo je.

Ustvrdio je da je "dio audiosnimke cenzuriran nakon riječi: 'Naši nisu ni za što', jer se nakon toga na snimci čuje mumljanje, a zapravo je nakon tih riječi Đapiću objasnio što se u Sisku dogodilo na prošlim izborima". "Mislio sam na lokalnu razinu. To što sam rekao Đapiću nema veze ni sa Središnjicom HDZ-a, niti sa Zagrebom", istaknuo je Pintarić.

"Oni u Sisku, kojih se to tiče, vrlo jasno znaju na koga se to odnosi", kazao je i dodao da je "u izbrisanu dijelu audiovrpce rekao Đapiću o dijelu lokalnog HDZ-a koji tijekom predizborne kampanje ne samo da se nije uključivao u rad HDZ-a, ne samo da nije radio u korist stranke, nego je, naprotiv, surađivao s politički protivnom stranom, s Koalicijom 'Sisačko proljeće' i ispod žita davao informacije Davorku Vidoviću i SDP-u, te dnevnim tiskovinama, pa i one povjerljive".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙