FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Rad osječke gradske vlasti uspješan

OSIJEK,13. siječnja 2006.(Hina) - Rad osječke gradske vlasti uproteklih sedam mjeseci, koliko je na vlasti koalicija Nezavisne listeBranimira Glavaša i HSP-a, osječki gradonačelnik Anto Đapić nadanašnjoj je konferenciji za novinare ocijenio uspješnim.
OSIJEK,13. siječnja 2006.(Hina) - Rad osječke gradske vlasti u proteklih sedam mjeseci, koliko je na vlasti koalicija Nezavisne liste Branimira Glavaša i HSP-a, osječki gradonačelnik Anto Đapić na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio uspješnim.

Istaknuo je kako je dobra suradnja i s Osječko-baranjskom županijom i hrvatskom Vladom.

Đapić je kazao kako "nema razloga, niti očekuje, da će zbog određenih stranačkih razmimoilaženja HDZ-a i HSP-a doći u pitanje dogovoreni projekti Grada Osijeka s hrvatskom Vladom". Dodao je "na stranačkoj razini se raspravlja o tome, a gospodarski projekti i dogovori nešto su drugo".

Naglasio je kako je protekla dva dana bio u Zagrebu i konkretizirao dogovore, između ostalih s ministrom kulture Biškupićem, te da ubrzo predstoji uređenje prostora za Državni arhiv i Arheološki muzej u Tvrđi.

Tijekom ove godine, među ostalim, kreće realizacija izgradnje autobusnog kolodvora, javne garaže kod Kliničke bolnice Osijek, spajanje šetnice od Gornjeg do Donjeg grada, te pripreme za izgradnju poduzetničke zone na jugu grada.

Posebno važnim gradonačelnik Đapić ocijenio je donošenje Generalnog urbanističkog plana, te izgradnju Športsko-nastavne dvorane za koju je hrvatska Vlada za ovu godinu osigurala milijun kuna.

"Cilj nam je angažirati osječko gospodarstvo u izgradnji ili obnovi niza objekata, a samim tim smanjiti nezaposlenost i poboljšati socijalni status građana", istaknuo je Đapić.

Rekao je da je za Osijek, osim gospodarskih projekata, važna i turistička promidžba te da tu posebno mjesto zauzima Svjetsko prvenstvo u športskom ribolovu koje će se u lipnju održati u Osijeku. Na njemu će sudjelovati predstavnici ribiča iz 35 zemalja, rekao je Đapić, dodavši kako "u svijetu ima 350 milijuna športskih ribiča kojima se želimo predstaviti u najboljem svjetlu".

Najavio je da će se najvjerojatnije "i ove godine Porin održati u Osijeku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙