FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić u posjetu Sisku

SISAK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Sisački i osječki gradonačelniciDinko Pintarić i Anto Đapić danas su se na radnom sastankuizaslanstava dogovorili o stalnoj suradnji dvaju gradova u svimpodručjima društvenog života, posebno kulturi i uzajamnoj pomoći urazvoju proizvodnih poslovnih zona.
SISAK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Sisački i osječki gradonačelnici Dinko Pintarić i Anto Đapić danas su se na radnom sastanku izaslanstava dogovorili o stalnoj suradnji dvaju gradova u svim područjima društvenog života, posebno kulturi i uzajamnoj pomoći u razvoju proizvodnih poslovnih zona.

Osječko izaslanstvo, koje je vodio gradonačelnik i predsjednik HSP-a Anto Đapić, posjetilo je Sisak u sklopu plana nove sisačke vlasti Koalicije HDZ - DC - HSLS i HSP-a, u kojoj HSP ima dva mjesta zamjenika gradonačelnika i četiri od devet članova Gradskog poglavarstva, da se Sisak otvori drugim hrvatskim gradovima sa sličnim gospodarskim, socijalnim i razvojnim teškoćama.

Gradonačelnik Pintarić na zajedničkoj konferenciji za novinstvo s osječkim izaslanstvom izjavio je da se tim posjetom otvara nova stranica u suradnji Siska s drugim gradovima. Gradonačelnik Đapić je naglasio da između Siska i Osijeka u proteklih 15 godina gotovo i nije bilo kontakata te da se Sisak ne može razviti bez izdašnije Vladine potpore. U ime grada Osijeka, ali i kao predsjednik HSP-a, Đapić je upozorio da je nužno ravnomjerno rasporediti hrvatski nacionalni dohodak.

"Moj dolazak u Sisak ima i političku konotaciju. Dajem punu potporu gradskoj vlasti, koja ima snage, volje i legitimnost da učini ono što treba", rekao je Đapić. Dodao je kako je dogovoreno da "Sisački viteški turnir" gostuje na ovogodišnjem "Osječkom kulturnom ljetu" te da osječki HNK izvede operu "Zrinski" u sisačkom Starom gradu.

Napomenuo je da je "osječko-sisačka suradnja dobar putokaz da se stvari mogu promijeniti". Pozvao je gradonačelnika Pintarića da sa suradnicima posjeti Osijek i da se nastave razgovori o suradnji dvaju gradova.

Za posjeta Đapić je sa suradnicima obišao novi suhi navoz za riječne brodove u Galdovu u Sisku i novo arheološko nalazište u središtu Siska na gradilištu nove zgrade "Euroherca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙