FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DNS otvorio podružnicu u Hrvatskoj

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka tvrtka za distribucijuinformatičkih proizvoda DNS otvorila je podružnicu u Hrvatskoj, a uprvoj godini rada u Hrvatskoj očekuje promet od milijun eura,izvijestili su čelnici DNS-a na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka tvrtka za distribuciju informatičkih proizvoda DNS otvorila je podružnicu u Hrvatskoj, a u prvoj godini rada u Hrvatskoj očekuje promet od milijun eura, izvijestili su čelnici DNS-a na današnjoj konferenciji za novinare.

Za razliku od svoje dosadašnje prakse kupovine postojećih tvrtki i njihova uvođenja u posao, u Hrvatskoj je DNS odlučio krenuti 'od nule', osnivanjem nove tvrtke/podružnice, rekao je Ernst Eisner, direktor DNS-a za Adriatic regiju, odnosno zemlje jugoistočne Europe. Operativno poslovanje tvrtke vodit će se iz Beča, koji je centar DNS-a za tu regiju.

Načelo poslovanja DNS-a je rad u ime i za račun proizvođača prilikom prodaje njegovih proizvoda krajnjem korisniku. Posebnost je u tome što DNS u tim poslovnim aranžmanima ne nastupa, kao drugi distributeri, pod svojim imenom, nego se pojavljuje kao agent proizvođača i radi u njegovo ime.

Uz posredovanje u prodaji, DNS pritom nudi obuku, servis i druge usluge koje se odnose na proizvod.

Okosnica DNS-ova poslovanja u Hrvatskoj bit će informatička rješenja za poslovne korisnike tvrtke 'Sun', najavio je Eisner, ali tvrtka posluje i s proizvodima gotovo svih poznatijih svjetskih proizvođača informatičke opreme.

Tvrtka DNS osnovana je 1988. godine u Njemačkoj. Aktivna je u cijeloj Europi, a uz sjedište u Njemačkoj obuhvaća deset tvrtki kćeri u europskim zemljama. Stopostotni vlasnik tvrtke je Arrow electronics, jedan od vodećih svjetskih distributera kompjuterske opreme.

Po podacima iznesenim na konferenciji, Grupa DNS ostvarila je u poslovnoj 2004. godini promet od 276 milijuna eura, a za 2005. godinu očekuje se povećanje od 20 posto, na oko 330 milijua eura. Najveći dio prometa, 60 posto, dolazi od poslovanja proizvodima tvrtke Sun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙