FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 24. siječnja

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 24. siječnja.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 24. siječnja.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora, švedsko Veleposlanstvo u Hrvatskoj i udruga Hrvatski izvoznici organiziraju seminar 'Švedska - potencijalno izvozno tržište za hrvatske tvrtke', koji će, kako se očekuje, okupiti pedesetak hrvatskih izvoznika. Sudionici će se upoznati s mogućnostima izvoza u Švedsku, kao i mogućim preprekama pri izvozu za hrvatske tvrtke. Također, predstavnici nekih hrvatskih tvrtki koje već izvoze u Švedsku iznijet će svoja iskustva u radu sa švedskim partnerima. Hrvatska je u prvih jedanaest mjeseci 2005. u Švedsku izvezla roba u vrijednosti od 75,5 milijuna dolara, što je za 27 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, dok je istodobno iz te zemlje uvezeno roba za 198 milijuna dolara, uz smanjenje uvoza za oko 13 posto (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Informatička tvrtka Gisdata na konferenciji za novinare objavit će preliminarne rezultate poslovanja Gisdata d.o.o. Zagreb i cijele Gisdata grupe za 2005. godinu. Također će izvijestiti o dobivanju velikog izvoznog projekta opremanja telekomunikacijskog diva 'Vodafone' jednim od svojih informacijskih rješenja (11 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U povodu otvaranja hrvatskog predstavništva, informatička tvrtka DNS prezentirat će na konferenciji za novinare svoje proizvode i usluge. DNS je osnovan 1988. godine u Njemačkoj. Bavi se infrastrukturnim rješenjima za poslužitelje (servere), smještajem podataka, specijalnim sigurnosnim rješenjima za zaštitu mrežne infrastrukture, virtualizacijom i konsolidacijom infrastrukture i drugim područjima IT tehnologije za poslovne korisnike (10.30 sati, Restoran Lido, Jarunska bb).

ZAGREB - Kulturno-turistički projekti u Poslovnom klubu kulturnog turizma, tema su konferencije za novinare Zajednice kulturnog turizma Hrvatske. Poslovni klub u turizmu zamišljen je kao burza ideja i mjesto prezentacije najkvalitetnijih projekata iz područja kulturnog turizma. Na prvom susretu, predstavit će se Sajam vlastelinstva u Dubovcu te Adriatica-net grupa, koja je nastala udruživanjem šest turističkih agencija (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Tvrtka Selectio dodijelit će nove certifikate Poslodavac Partner predstavnicima osam domaćih tvrtki iz različitih sektora. Riječ je o programu certificiranja tvrtki s najboljim procesima u upravljanju ljudskim resursima, po ocjeni Selectia i internetske burze rada MojPosao.net, koji su pokretači projekta Poslodavac Partner. Prvih 11 tvrtki primilo je certifikate u studenom prošle godine, a imena novih dobitnika bit će objavljena tijekom dodjele certifikata (10 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Građevinski radovi u Hrvatskoj u studenom 2005. bili su veći za 8 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, objavio je Državni zavod za statistiku. To je najveće povećanje od kolovoza 2005., od kada se, nakon višemjesečnog pada, bilježi porast fizičkog obima građevinskih radova u usporedbi s istim mjesecima godine prije. No ukupno su u razdoblju od siječnja do studenoga 2005. građevinski radovi još uvijek bili za 1,2 posto manji u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. To se smanjenje pak osjetno usporava, budući je primjerice u prvom polugodištu 2005. pad građevinskih radova u odnosu na isto razdoblje prethodne godine iznosio 6 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙