FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaposlenici Sabore i Vlade održali skup potpore sindikatima državnih službi

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Podružnica Sindikata državnihslužbenika i namještenika u Hrvatskom saboru, Vladi i Ustavnom suduodržala je danas skup potpore kolegama koji na svojim radnim mjestimadiljem Hrvatske štrajkaju zbog niskih plaća i lošeg statusa .
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Podružnica Sindikata državnih službenika i namještenika u Hrvatskom saboru, Vladi i Ustavnom sudu održala je danas skup potpore kolegama koji na svojim radnim mjestima diljem Hrvatske štrajkaju zbog niskih plaća i lošeg statusa .

Sedamdesetak članova Sindikata državnih službenika i namještenika uputilo je sa skupa u Saboru poruku Vladi da državna uprava ne može funkcionirati bez stručnih pravnika, ekonomista i informatičara, ali joj također trebaju stručni kuhari, konobari, električari, vozači i radnici u postrojenjima za grijanje, sve danas vrlo potplaćeno osoblje.

Sindikalni povjerenik Josip Kampić naveo je primjer mladog kuhara u Saboru sa srednjom stručnom spremom čija je plaća za listopad, s devet prekovremenih sati, iznosila 2.391 kunu.

"Misli li se na spremačice, djelatnike u autopraoni i pomoćno osoblje koje ima plaću oko 2.000 kuna? Državna uprava ne može funkcionirati bez tehničkog osoblja, a njihovoj djeci i obiteljima tri posto povećanja koje nudi Vlada ništa ne znači", kazao je Kampić.

Sindikalna podružnica u Saboru i Vladi odlučila je da njihovi članovi danas neće štrajkati jer bi izostao efekt masovnosti, budući da ih je velik broj na godišnjem odmoru.

Također drže kako Vladi treba dati šansu da popravi stanje u državnoj upravi stupanjem na snagu Zakona o državnoj službi od 1. siječnja 2006. godine, odnosno da uredbama i aktima ispravi postojeće nepravilnosti.

No, neodržavanje štrajka ne znači da ne podupiru sindikate u nastojanjima za poboljšanjem materijalnog položaja zaposlenih, dapače, današnjim skupom iskazali su im potporu i solidarnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙