FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinju pripreme za dvosatni štrajk upozorenja u "Jadroliniji"

RIJEKA,13. siječnja 2006.(Hina) - Sindikat pomoraca Hrvatske -Podružnica "Jadrolinija" donijela je odluku nakon današnjeg sastankačelništva da se pokrene organiziranje dvosatnog štrajka upozorenja utoj tvrtki tražeći od Vlade da povuče prijedlog Zakona o prijevozu upovremenom i linijskom pomorskom obalnom prometu.
RIJEKA,13. siječnja 2006.(Hina) - Sindikat pomoraca Hrvatske - Podružnica "Jadrolinija" donijela je odluku nakon današnjeg sastanka čelništva da se pokrene organiziranje dvosatnog štrajka upozorenja u toj tvrtki tražeći od Vlade da povuče prijedlog Zakona o prijevozu u povremenom i linijskom pomorskom obalnom prometu.

Predsjednica Podružnice "Jadrolinija" SPH Marica Njegovan izvijestila je da sindikat računa na štetu koju bi svojom akcijom mogao počiniti otočnom stanovništvu koje, kazala je, nije krivo što je dovedeno u tu situaciju. Navela je da je odgovornost sindikata u organizaciji toga štrajka kao što je, kako je rekla, odgovornost i na Vladi koja je predložila predstavljeni tekst prijedloga zakona.

Prije štrajka, krajem sljedećeg tjedna, provest će se referendum među članstvom o organizaciji štrajka, a u provedbu štrajka, ako referendum uspije, pozvat će se i ostale radnike "Jadrolinije" koji nisu članovi sindikata.

Vrijeme održavanja štrajka odredit će se ovisno o daljnjim odlukama Vlade i Sabora, rekla je Njegovan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙