FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belgijanac na čelu UN-ove istrage o Haririjevoj smrti

NEW YORK, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Belgijski istražitelj ustalnom Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) Srege Brammertz bit će novivoditelj UN-ove istrage o ubojstvu nekadašnjega libanonskog premijeraRafika Haririja, objavili su u srijedu Ujedinjeni narodi.
NEW YORK, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Belgijski istražitelj u stalnom Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) Srege Brammertz bit će novi voditelj UN-ove istrage o ubojstvu nekadašnjega libanonskog premijera Rafika Haririja, objavili su u srijedu Ujedinjeni narodi.

Serge Brammertz, sada zamjenik tužitelja toga suda sa sjedištem u Haagu, zamijenit će Nijemca Detleva Mehlisa koji napušta vođenje istrage o smrti Rafika Haririja.

Ne očekuje se da će Vijeće sigurnosti imati bilo kakvu primjedabu na odluku glavnog tajnika UN-a Kofija Annana o imenovanju Brammertza.

"On će što prije otići u Bejrut i preuzeti dužnost", rekao je UN-ov glasnogovornik Stephane Dujarric.

Imenovanje Brammertza, nekadašnjeg saveznog tužitelja u Belgiji, koji će u Bejrutu ostati šest mjeseci, trebalo je biti objavljeno prije mjesec dana, no Annan je to odgađao jer je Brammertz prvo morao uvjeriti vlade koje podupiru Međunarodni kazneni sud (ICC) da njegov odlazak neće usporiti sudske istrage u Sudanu, Ugandi i Demokratskoj Republici Kongu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙