FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grafini zanijekao svoju upletenost u slučaj vjerodajnica

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Talijanski veleposlanik u HrvatskojAlessandro Grafini u četvrtak je u priopćenju za javnost zanijekao daje ikad raspravljao s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskihposlova Hidom Biščevićem o imenovanju veleposlanika TomislavaVidoševića u Rimu, ustvrdivši kako je kašnjenje u predaji vjerodajnicaveleposlanika Vidoševića talijanskom predsjedniku Carlu AzeglijuCiampiju vezano uz talijanske interne ocjene, "koje su iorganizacijske naravi".
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Grafini u četvrtak je u priopćenju za javnost zanijekao da je ikad raspravljao s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Hidom Biščevićem o imenovanju veleposlanika Tomislava Vidoševića u Rimu, ustvrdivši kako je kašnjenje u predaji vjerodajnica veleposlanika Vidoševića talijanskom predsjedniku Carlu Azegliju Ciampiju vezano uz talijanske interne ocjene, "koje su i organizacijske naravi".

"U vezi s tvrdnjama koje su iznesene u današnjem članku Jutarnjeg lista pod naslovom 'Vidoševićev brat nije uspio predati vjerodajnice u Rimu', a posebno u uokvirenom ulomku 'Talijane vrijeđa diplomat s tako lošom biografijom', želim demantirati da sam ikad raspravljao s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Hidom Biščevićem o imenovanju veleposlanika Vidoševića u Rimu, te stoga nisam nikad ni na koji način izrazio mišljenje o istome", piše Grafini u priopćenju i dodaje kako je talijansko veleposlanstvo u prošlosti imalo odlične odnose s Vidoševićem dok je bio pomoćnik ministra vanjskih poslova za multilateralne odnose.

"Napokon, njegovo je imenovanje proslavljeno tijekom večere u mojoj rezidenciji te zatim i kod zamjenice šefa Misije, savjetnice Piantadosi, na večeri na kojoj je novi veleposlanik u Rimu predstavljen talijanskim dužnosnicima i privrednicima koji djeluju u Hrvatskoj", stoji u Grifinijevom priopćenju.

"Dakle, kašnjenje u predaji vjerodajnica veleposlanika Vidoševića ne treba ni na koji način dovoditi u vezu s osobnim mišljenjem o njemu, već je vezano uz talijanske interne ocjene koje su i organizacijske naravi", ističe talijanski veleposlanik u obraćanju hrvatskoj javnosti.

Jutarnji list u broju od četvrtka rekao je, između ostalog, da nije uobičajeno da jedna zemlja podvrgava drugu političkom pritisku tako da pokušava odugovlačiti proceduru akreditacije veleposlanika.

Pozivajući se na "jedan od izvora upućenih u cijelu situaciju", zagrebački dnevnik navodi kako se Grafini, nakon Vidoševićevog imenovanja za veleposlanika u Italiji, "potužio državnom tajniku u hrvatskom MVP-u Hidi Biščeviću da je uvreda da Hrvatska u Italiju, svojeg najmoćnijeg susjeda, imenuje veleposlanika s tako lošom biografijom kakva je Vidoševićeva".

Jutarnji u članku ne pojašnjava što se podrazumijeva pod "lošom biografijom" novog hrvatskog veleposlanika u Italiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙