FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirjana Rigljan nova predsjednica zagrebačkog Županijskog suda

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Novom predsjednicom zagrebačkogŽupanijskog suda danas je imenovana Mirjana Rigljan, dosadašnja šeficaistražnog odjela na tom sudu.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Novom predsjednicom zagrebačkog Županijskog suda danas je imenovana Mirjana Rigljan, dosadašnja šefica istražnog odjela na tom sudu.

Mirjanu Rigljan za predsjednicu je danas imenovala ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, u ponovljenom natječaju za tu dužnost.

"Ona je prva i jedina žena na čelu jednog županijskog suda te jedina žena koja se prijavila na posljednji natječaj", prokomentirala je nakon imenovanja ministrica pravosuđa.

Njeno imenovanje podržala je i sudačko Vijeće zagrebačkog Županijskog suda kao i opća sjednica Vrhovnog suda. Uz Mirjanu Rigljan spomenuti sudovi podržali su i kandidature Miroslava Šovanja i Ivana Turudića.

U ponovljenom natječaju ministricu obvezuje pozitivno mišljenje o kandidatima i jednog od tih kandidata mora obvezno imenovati na predsjedničku dužnost.

Prvi natječaj je ponovljen nakon što ministrica pravosuđa za predsjednika najvećeg županijskog suda u državi nije imenovala ni predsjednika Udruge hrvatskih sudaca Đuru Sessu, niti Ivana Turudića koji je uživao najveću podršku sudačkog vijeća.

Nijedan od kandidata, kako je tada isticala, nisu pokazali dovoljno menadžerskih sposobnosti.

Mirjana Rigljan do sada je bila šefica istražnog odjela zagrebačkog Županijskog suda, a većinu je sudačke karijere provela kao istražna sutkinja.

Odnedavna je i članica DSV-a, no s te će dužnost morati otići, jer predsjednici sudova ne mogu biti članovi tijela zaduženog za izbor i utvrđivanje stegovne odgovornosti sudaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙