FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poznat žiri 56. Berlinskog filmskog festivala

ZAGREB/LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina) - Bollywoodski producent iugledni europski redatelj naći će se među članovima žirija koji ćedodijeliti uglednu filmsku nagradu Zlatni medvjed na Berlinskomfilmskom festivalu u veljači.
ZAGREB/LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina) - Bollywoodski producent i ugledni europski redatelj naći će se među članovima žirija koji će dodijeliti uglednu filmsku nagradu Zlatni medvjed na Berlinskom filmskom festivalu u veljači.

Indijac Yash Chopra, Janusz Kaminski i američki umjetnik Matthew Barney, suprug islandske pjevačice Bjork, dio su osmočlanog žirija.

U prosincu je objavljeno da će britanska glumica Charlotte Rampling predsjedati žirijem.

Berlinale, 56. po redu, održat će se od 9. do 19. veljače.

Festival je jedan od svjetski najuglednijih okupljališta filmske industrije i prvi veliki europski festival u 2006. godini.

Prvi put u festivalskoj povijesti, žiri neće objaviti nagrađene do same svečane dodjele 18. veljače.

U žiriju će još sjediti korejska glumica Lee Young Ae, nizozemska redateljica Marleen Gorris, njemački glumac Armin Mueller-Stahl te holivudski producent Fred Roos.

Na programu festivala bit će ukupno 26 filmova, uključujući one izvan natjecateljskog programa.

"Show Cake", s Alanom Rickmanom i Sigorney Weaver u glavnim ulogama, imat će svjetsku premijeru u okviru festivalske konkurencije. Film u režiji Marca Evansa pripovijeda o prijateljstvu muškarca ozbiljno traumatizirana automobilskom nesrećom i autistične žene.

Među ostalim filmovima koji će se natjecati za Zlatnog i Srebrnog medvjeda spominju se "Candy" Neila Armfielda s Heathom Ledgerom u naslovnoj ulozi, te "Grbavica" redateljice Jasmile Žbanić iz BiH, u kojem glumi hrvatski glumac Leonom Lučev.

Izvan konkurencije prikazat će se epski "The New World" Terrencea Malicka i "Syriana" s Georgeom Clooneyjem u sporednoj ulozi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙