FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: HUS podupire vladinu odluku o sanaciji i privatizaciji brodogradilišta

SPLIT, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik HUS-a Ozren Matijaševićrekao je danas u Splitu da taj sindikat podupire vladinu odluku osanaciji i privatizaciji brodogradilišta, naravno uz što žurnijedonošenje strategije razvoja brodogradnje.
SPLIT, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević rekao je danas u Splitu da taj sindikat podupire vladinu odluku o sanaciji i privatizaciji brodogradilišta, naravno uz što žurnije donošenje strategije razvoja brodogradnje.

Matijašević je na tiskovnoj konferenciji HUS-a pohvalio vladinu odluku o osnivanju Povjerenstva za praćenje restrukturiranja i privatizacije hrvatske brodogradnje, u čiji su rad uključeni i predstavnici Sindikata.

"Vladino će povjerenstvo donijeti model restrukturiranja brodogradilišta, što uključuje tehnološku obnovu i modernizaciju, te povećanje likvidnosti i racionalizaciju poslovanja, kako bi se domaća brodogradilišta pripremila za privatizaciju", rekao je Matijašević.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić rekao je da u splitskom brodogradilištu nema tehnološkog viška među 4100 matičnih radnika, nego da postoji višak kooperanata kojih je sada više 1500, što, s obzirom na cijenu broda, znatno opterećuje poslovanje Brodosplita. Šegvić je uz to kazao da će u ponedjeljak zatražiti od uprave splitskog brodogradilišta povećanje radničke plaće za 3,6 posto.

Šegvić se složio s ministrom gospodarstva Brankom Vukelićem koji je rekao da Vlada neće odustati od hrvatske brodogradnje, ali da će prekinuti s praksom izdavanja subvencija za pokrivanje nagomilanih gubitaka. Istaknuo je da su domaća brodogradilišta prisiljena na mukotrpnu borbu za opstanak, unatoč tomu što je država do sada provela pet sanacija izdvojivši oko milijardu dolara za pokrivanje gubitaka, a financijske dubioze i dalje ne prestaju opterećivati poslovanja hrvatskih brodogradilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙