FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4.30 sati

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati.

PRIŠTINA - Španjolski ministar obrane Jose Bono posjetio je u ponedjeljak španjolske postrojbe na Kosovu i ocijenio da bi bez njih "izbili novi sukobi" u regiji. Ministar Bono je tijekom turneje na kraju godine prenio poruku podrške za oko 600 španjolskih vojnika u bazi Istok, oko 80 km istočno od Prištine, koji na Kosovu borave u sklopu međunarodne mirovne misije, prenosi AFP.

Bono, čiji je zrakoplov Hercules C-130 u nedjelju sletio s piste pri ateriranju u Mostaru, gdje je španjolski ministar također posjetio španjolske vojnike u mirovnoj misiji, u utorak bi trebao otputovati u Pakistan u posjet Španjolcima koji u sklopu NATO-ove humanitarne operacije pomažu stradalima u potresu 8. listopada.

ANKARA - Turski predsjednik Ahmet Necdet Sezer otputovao je u ponedjeljak u dvodnevni posjet Egiptu, gdje bi u utorak u Kairu zajedno sa svojim domaćinom, egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom, trebao prisustvovati svečanom potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje. Turska i Egipat nadaju se da će potpisivanje sporazuma ojačati međusobnu trgovinu i gospodarsku suradnju. U Sezerovoj pratnji nalazi se i ministar vanjskih poslova Abdullah Gul.

MADRID - Španjolska policija zaplijenila je oko 15 tona hašiša u jednom hangaru u predgrađu Madrida i uhitila jednog Španjolca i devet Marokanaca, objavilo je u ponedjeljak ministarstvo unutarnjih poslova. Droga je bila skrivena u hangaru u Argandi, oko 20 km jugoistočno od središta Madrida u deset drvenih kutija, a u svakoj se nalazilo između 1,2 i 1,6 tona hašiša, prema priopćenju španjolskog ministarstva. Policija je uhitila deset osoba tijekom operacije koja i dalje traje.

LONDON - Britanski premijer Tony Blair se od ponedjeljka nalazi s obitelji u poznatom egipatskom ljetovalištu na Crvenom moru Šarm el-Šeiku, rekao je jedan glasnogovornik Downing Streeta.

"Premijer se trenutačno nalazi na kratkom zimskom odmoru", rekao je glasnogovornik preciziravši da Blair sam snosi troškove puta i boravka.

U srpnju 2005. su u tom ljetovalištu izvedena tri samoubilačka atentata u kojima je poginulo više od 70 osoba, među kojima desetak stranaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙