FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. prosinca 2005. (Hina) - Pregle vijesti iz svijeta
ZAGREB, 26. prosinca 2005. (Hina) - Pregle vijesti iz svijeta

BAKUBA - Šestorica iračkih pobunjenika i petorica policajaca ubijena su u ponedjeljak ujutro u međusobnom obračunu na policijskoj kontrolnoj točki u Buhrizu, 60 kilometara južno od Bagdada. Pobunjenici su vatrenim oružjem napali policijsku kontrolnu točku u Buhrizu, ubili petoricu i ranili šestoricu policajaca. U napadu su i sami izgubili šestoricu ljudi, priopćila je policija. Nasilje u Iraku nešto se smirilo u posljednjih nekoliko dana, djelomično zbog neformalnog primirja nekih sunitskih pobunjenih skupina, ali i zbog jakih mjera sigurnosti uvedenih u vrijeme oko paralamentarnih izbora.

PRIŠTINA - Gotovo 30 zatvorenika pokušalo je tijekom noći pobjeći iz najvećeg kosovskog zatvora Dubrava, ali se situacija do jutra normalizirala, objavila je kosovska televizija. Dodatne pojedinosti o tijeku pobune u Dubravi do sada nisu objavljene. Navodno je došlo i do pucnjave, ali to policija nije potvrdila. Situacija je u zatvoru tijekom noći bila napeta, ali se kasnije smirila, prema dužnosnicima kosovske policijske službe na koje se poziva televizijsko izvješće. Tamošnji se zatvorenici često žale na nehumane i loše uvjete u zatvoru, a prije desetak dana kolektivni je bijeg iz Dubrave pokušalo 12 zatvorenika.

BANDA ACEH - Minutom šutnje u ponedjeljak odana je počast stradalima u naletu tsunamija prije točno godinu dana u Indoneziji, zemlji koja je prva i najviše stradala u toj katastrofi. "Naklonimo se u tišini kako bismo se pomolili u znak sjećanja na stotine tisuća ljudi koji su izgubili svoj život u naletu tsunamija 26. prosinca prošle godine", kazao je indonezijski predsjednik Susilo Bumbang Yudhoyono na svečanosti u Acehu. Samo u Indoneziji u naletu tsunamija stradalo je oko 168.000 ljudi. Tisuće Tajlanđana i stranaca koji su uspjeli preživjeti prošlogodišnju katasrofu te obitelji žrtava okupili su se u ponedjeljak na tajlandskim plažama kako bi odali počast za 5.400 poginulih u tsunamiju u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙