FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zimski uvjeti na nekim cestama u Gorskom kotaru

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Zimski uvjeti proglašeni su nažupanijskim cestama Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, i GornjeJelenje-Oštrovica, kao i na D501 Oštrovica-Meja, izvijestio je HAK u12,30 sati.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Zimski uvjeti proglašeni su na županijskim cestama Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, i Gornje Jelenje-Oštrovica, kao i na D501 Oštrovica-Meja, izvijestio je HAK u 12,30 sati.

Na dijelu cesta s područja Buzeta i Ćićarije također važe zimski uvjeti. Na tim cestama kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama imaju zabranu prometa, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Slab snijeg pada na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Orehovice do čvora Delnice kao i na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, od Male Kapele do Gospića.

Upozoravamo na maglu koja smanjuje vidljivost na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, od Maruna do Zadra II (na 50 m), te na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Oštrovice do tunela Tuhobić (100-200m).

Na većini cesta kolnici su vlažni ili mokri, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Posebnu pozornost skrećemo vozačima na cestama u gorju, te na mostovima, vijaduktima, nadvožnjacima, kao i kroz usjeke i preko prijevoja.

Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, od Gospića do tunela Sv.Rok, zbog skliskog kolnika brzina vožnje ograničena je na 100km/h.

Do 14 h zbog razminiranja je zatvorena Jadranska magistrala podno Srđa, u dužini od 3,5 km. Vozila se propuštaju prvih 15 minuta u satu. Obilazan smjer je: Sustjepan-Komolac-Brgat-Dubac.

D42 Saborsko-Poljanak-Selište zbog zimskih je uvjeta zatvorena za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama - ostali moraju imati zimsku opremu.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajekti plove redovito na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙