FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo razminiranje prostora oko vojarne Hum na Visu

SPLIT, 22. prosinca 2005.(Hina) - U razminiranju prostora oko vojarne"Hum" na otoku Visu, na kojemu je ljetos u eksploziji nagazne mineteško stradao nizozemski turist, pirotehničari "Mungosa" od početkaovoga tjedna pronašli su nekoliko komada eksplozivnih sredstava,potvrdio je voditelj projektanata u AKD-u "Mungosu" Ante Brkačić.
SPLIT, 22. prosinca 2005.(Hina) - U razminiranju prostora oko vojarne "Hum" na otoku Visu, na kojemu je ljetos u eksploziji nagazne mine teško stradao nizozemski turist, pirotehničari "Mungosa" od početka ovoga tjedna pronašli su nekoliko komada eksplozivnih sredstava, potvrdio je voditelj projektanata u AKD-u "Mungosu" Ante Brkačić.

"Pronađena eksplozivna sredstva bila su opasnost, no ne takva kao na nekim drugim područjima", kazao je Brkačić.

"Točne podatke još nemamo i dobit ćemo ih kad se ekipe vrate s terena", rekao je i dodao kako se razminiranje obavlja u skladu s projektom Hrvatskog centra za razminiranje koji će, kad projekt bude dovršen, o svemu obavijestiti javnost.

U razminiranju prostora oko vojarne na brdu Humu, uporištu negdašnje JNA, sudjeluje 45 djelatnika "Mungosa" po projektu nazvanu "Okolica vojarne 'Hum'". Razminiranje prostora u krugu 100 metara od ograde vojarne, odnosno oko 137,5 tisuća četvornih metara, trebalo bi trajati 48 radnih dana.

Na tom je prostoru 20. srpnja ove godine nizozemski turist nagazio na minu koja mu je raznijela lijevu potkoljenicu.

Nakon toga na cijelom su području oko vojarne, u kojoj se nalazi i radarska postaja Hrvatske vojske, postavljene ploče s upozorenjima na opasnost od zaostalih mina.

Do tada je samo na cesti do vojarne bilo postavljeno jedno upozorenje o zabrani pristupa vojnom objektu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙