FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt pohvalila ažurnost gruntovnice i požeških sudova

POŽEGA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt danas je, nakon obilazaka novouređenih prostorijazemljišno-knjižnog odjela na Općinskom sudu u Požegi pohvalilaažurnost tog odjela i požeških sudova.
POŽEGA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je, nakon obilazaka novouređenih prostorija zemljišno-knjižnog odjela na Općinskom sudu u Požegi pohvalila ažurnost tog odjela i požeških sudova.

Pozitivan primjer je dobar rad požeške gruntovnice u kojoj je uspostavljena dnevna ažurnost u rješavanju predmeta i dnevno izdavanje zemljišno-knjižnih izvadaka, a bilježi i dobre rezultate na projektu digitalizacije, budući da je 80 posto zemljišnih uložaka već prepisano u digitalni oblik, rekla je ministrica Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare.

"Doista je izvrsno, sud je ažuran i to je za pohvaliti", ocijenila je, dodajući kako tom u prilog govori i podatak da su na požeški sud prebačeni neki predmeti iz Splita.

Najavila je da će screening za hrvatsko pravosuđe započeti u ožujku i da će uskoro na tom području doći do spajanja nekih sudova. Riječ je o sudu u Pakracu koji će se kao pilot-projekt naći u grupi 15 pilot-projekata čija će realizacija započeti kroz 20-ak dana.

U okviru racinalizacije pravosuđa najavila je da će se zajedno s Vrhovnim sudom te županijskim sudovima u Požegi i Slavonskome Brodu donijeti pravo rješenje kada je riječ o istražnim postupcima, koji se već dvije godine, umjesto u Požegi, vode u Slavonskome Brodu, a zbog čega se zatvorenici voze stotinjak kilometara.

Definitivno je riječ o apsurdu koji se mora premostiti. Ne trebamo prebacivati cijelu istragu, ali treba to riješiti kako bi se troškovi smanjili, rekla je ministrica.

Opovrgnula je lokalna nagađanja da će se na tim prostorima graditi novi zatvor. Hrvatskoj nedostaje prostora za zatvorski sustav i plan je da se izgradi novi zatvor ili dva nova zatvora, ali ne na požeškom području.

Ministrica pravosuđa danas je u Požegi s gradonačelnikom grada Pleternice Franjom Lucićem potpisala sporazum o sufinanciranju projekata obnove zemljišnih knjiga za tri katastarske općine u pleterničkome kraju.

Nakon sastanka s predsjednicima pravosudnih tijela posjetila je i Kazneni zavod u Požegi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙