FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri Škare Ožbolt i Kirin na Ministarskom sastanku EU-a u Beču

BEČ, 13. siječnja 2006. (Hina) - Raspravom o temi "Azil i upravljanjemigracijama" u Beču je u petak počeo sastanak ministara pravosuđa iunutarnjih poslova Europske unije i zemalja kandidata na kojemhrvatsko izaslanstvo vode ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt iministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.
BEČ, 13. siječnja 2006. (Hina) - Raspravom o temi "Azil i upravljanje migracijama" u Beču je u petak počeo sastanak ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije i zemalja kandidata na kojem hrvatsko izaslanstvo vode ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Tijekom sastanka potpisat će se sporazum o operativnoj i strateškoj suradnji između Republike Hrvatske i europskih policijskih snaga EUROPOL-a.

Sporazumom se reguliraju pitanja borbe protiv teških oblika organiziranog kriminala posebice kroz razmjenu informacija i redovite kontakte EUROPOL-a i Hrvatske na svim potrebnim razinama te razmjena stručnih znanja, općih situacijskih izvješća, rezultata strateških analiza, saznanja u policijskim izvidima i metoda kriminalističke prevencije.

Na neformalne ministarske sastanke koji se održavaju dvaput godišnje pozivaju se i predstavnici zemalja kandidata. Na njemu se ne donose odluke ali se u raspravi razrađuju strategije za donošenje odluka.

Na ministarskom sastanku ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije razgovarat će se o daljnjem razvitku europskog Kaznenog prava i temeljnih ljudskih prava, izgradnji unutarnje sigurnosti te primjeni strategije za vanjske odnose na području pravosuđa i unutarnjih poslova, kao i jačanju suradnje u borbi protiv svih oblika kriminala.

Na marginama sastanka predviđa se i niz bilateralnih susreta ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt i ministra Ivice Kirina s njihovim kolegama iz država članica Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙