FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Sporazum RH i EUROPOL-a

BEČ, 13. siječnja 2006. (Hina) - U bečkom Hofburgu gdje je u petakpočeo neformalni sastanak ministara pravosuđa i unutarnjih poslovaEuropske unije i zemalja kandidata potpisan je Sporazum o operativnoji strateškoj suradnji između Republike Hrvatske i EUROPOL-a.
BEČ, 13. siječnja 2006. (Hina) - U bečkom Hofburgu gdje je u petak počeo neformalni sastanak ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije i zemalja kandidata potpisan je Sporazum o operativnoj i strateškoj suradnji između Republike Hrvatske i EUROPOL-a.

Potpisali su ga direktor EUROPOL-a Max Peter Ratzel i ministar unutarnjih poslova RH Ivica Kirin a potpisivanju su nazočili potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za pravosuđe i unutarnje poslove Gianfranco Frattini, austrijske ministrice unutarnjih poslova Liese Prokop i pravosuđa Karin Gastinger i ministrica pravosuđa RH Vesna Škare Ožbolt.

Sporazum je značajan za Hrvatsku i zemlje članice EU jer se njime reguliraju pitanja borbe protiv teških oblika organiziranog kriminala, posebice kroz razmjenu informacija i redovite kontakte EUROPOL-a i Hrvatske na svim razinama, izjavio je nakon potpisivanja Sporazuma ministar Kirin.

"Uz čast koju smo dobili postavši punopravnom članicom EUROPOL-a imamo obvezu izvršiti sve što je potrebno kako bismo dokazali da smo spremni samostalno se boriti protiv svih negativnosti koje danas opterećuju moderno društvo", rekao je ministar Kirin. Ocijenio je da je to još jedan korak Hrvatske na putu u EU.

I ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ocijenila je potpisivanje Sporazuma vrlo pozitivno rekavši da je taj Sporazum je "vrlo koristan i dobar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙