FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i EUROPOL potpisali sporazum

BEČ, 13. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska i europske policijske snage -EUROPOL potpisali su u petak u Beču Sporazum o operativnoj istrateškoj suradnji kojim se reguliraju pitanja borbe protiv teškihoblika organiziranog kriminala.
BEČ, 13. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska i europske policijske snage - EUROPOL potpisali su u petak u Beču Sporazum o operativnoj i strateškoj suradnji kojim se reguliraju pitanja borbe protiv teških oblika organiziranog kriminala.

Sporazum je potpisan u bečkom Hofburgu, gdje je u petak počeo neformalni sastanak ministara pravosuđa i unutarnjih poslova Europske unije i zemalja kandidata.

Potpisali su ga direktor EUROPOL-a Max Peter Ratzel i hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin a potpisivanju su nazočili potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za pravosuđe i unutarnje poslove Gianfranco Frattini, austrijske ministrice unutarnjih poslova Liese Prokop i pravosuđa Karin Gastinger i hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Sporazum je značajan za Hrvatsku i zemlje članice EU jer se njime reguliraju pitanja borbe protiv teških oblika organiziranog kriminala, posebice kroz razmjenu informacija i redovite kontakte EUROPOL-a i Hrvatske na svim razinama, izjavio je nakon potpisivanja Sporazuma ministar Kirin.

"Uz čast koju smo dobili postavši punopravnom članicom EUROPOL-a imamo obvezu izvršiti sve što je potrebno kako bismo dokazali da smo spremni samostalno se boriti protiv svih negativnosti koje danas opterećuju moderno društvo", rekao je ministar Kirin. Ocijenio je da je to još jedan korak Hrvatske na putu u EU.

I ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ocijenila je potpisivanje Sporazuma vrlo pozitivno rekavši da je taj Sporazum je "vrlo koristan i dobar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙