FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sl. Brod- ministrica pohvalila Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda

SLAVONSKI BROD, 4. siječnja 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa VesnaŠkare Ožbolt posjetila je danas Općinski sud u Slavonskom Brodu ipohvalila rad Zemljišnoknjižnog odjela koji je među prvima u Hrvatskojpostigao dnevnu ažurnost u rješavanju predmeta, završio sređivanjezemljišnih knjiga te ih stavio na uvid građanima putem interneta.
SLAVONSKI BROD, 4. siječnja 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt posjetila je danas Općinski sud u Slavonskom Brodu i pohvalila rad Zemljišnoknjižnog odjela koji je među prvima u Hrvatskoj postigao dnevnu ažurnost u rješavanju predmeta, završio sređivanje zemljišnih knjiga te ih stavio na uvid građanima putem interneta.

"Od neažurne gruntovnice, koja je na kraju 2004. imala 10.880 neriješenih predmeta, gruntovnica u Slavonskom Brodu postala je jedan od najboljih primjera reforme zemljišnih knjiga. U godinu dana riješen je zaostatak i priljev od preko 9000 novih predmeta. Građanima je omogućeno da zemljišnoknjižne izvatke dobiju isti dan. Time je postignuta veća pravna sigurnost građana i dan je poticaj za investicije", rekla je ministrica Škare Ožbolt.

Tijekom posjeta Općinskom sudu u Slavonskome Brodu ona se susrela sa svim predstavnicima pravosudnih tijela koji djeluju u Brodsko-posavskoj županiji kako bi dogovorili prioritete djelovanja u ovoj godini. Od problema istaknula je golem priljev predmeta na prekršajnom sudu u Slavonskome Brodu, gdje će, kazala je, trebati poduzeti određene korake.

Na upit novinara kao predsjednica DC-a komentirala je događanja u Skupštini Požeško-slavonske županije gdje je njezina stranka dio vladajuće koalicije, a član DC-a Radoslav Galić i predsjednik Skupštine.

"Takva je situacija prilično loša za demokraciju i uopće za lokalnu upravu i samoupravu. To pokazuje da će trebati mijenjati zakon o izborima, posebno lokalnima. DC i dalje zastupa stajalište da je potrebno izravno birati gradonačelnika, župana i načelnika. Onda se ovakve stvari ne bi događale", rekla je Škare Ožbolt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙