FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Priče iz davnine" na festivalu bajki u Italiji

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Multimedijski projekt "Priče izdavnine" predstavit će se u subotu, 7. siječnja, na festivalu bajkiFiabesque, koji se održava u srednjovjekovnom talijanskom "gradubajki" Peccioliju u Toskani, priopćili su danas autori projekta,Bulaja naklada.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Multimedijski projekt "Priče iz davnine" predstavit će se u subotu, 7. siječnja, na festivalu bajki Fiabesque, koji se održava u srednjovjekovnom talijanskom "gradu bajki" Peccioliju u Toskani, priopćili su danas autori projekta, Bulaja naklada.

Na Festivalu, koji se tradicionalno održava u božićno i novogodišnje vrijeme, umjetnici sa svih kontinenata priređuju različite događaje na temu bajki - koncerte, ulične kazališne izvedbe, filmske i animirane programe te brojne radionice i prezentacije.

Helena i Zvonimir Bulaja, autori projekta, sudjelovat će na konferenciji o ulozi bajke kao mediju prijenosa i difuzije baštine različitih kultura, stoji u priopćenju.

Na toj konferenciji sudjelovat će još talijansko-američki animator Joshua Held, multimedijski umjetnik Antonio Glessi te međunarodno uspješna talijanska produkcijska kuća "Dreamlike Visions".

U sklopu "Fiabesque Night of Cartoons", u kinu Centro Polivalente, navečer istoga dana prikazat će se i crtići projekta "Priče iz davnine", od kojih su neki na talijanskom jeziku.

Nakon velikog uspjeha hrvatskog projekta u 2004., kada je bio nagrađen na festivalu Lucca Comics&Games kao najbolji multimedijski projekt godine, u Italiji se javilo veliko zanimanje za "Priče iz davnine", pa će se u 2006. crtići i interaktivne slikovnice objaviti i na talijanskom jeziku, ističe se u priopćenju.

Festival bajki traje od 26. prosinca, a završava 8. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙