FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

premijera filma "što je muškarac bez brkova?" 28. prosinca u Cinestaru

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Film "Što je muškarac bez brkova?"Hrvoja Hribara, snimljen prema istoimenom romanu Ante Tomića,premijerno će biti prikazan 28. prosinca u zagrebačkom Kinu Cinestar.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Film "Što je muškarac bez brkova?" Hrvoja Hribara, snimljen prema istoimenom romanu Ante Tomića, premijerno će biti prikazan 28. prosinca u zagrebačkom Kinu Cinestar.

Film se najavljuje kao "romantična komedija u surovoj sredini" o Tatjani, mladoj udovici zaljubljenoj u župnika koji se netom izliječio od alkoholizma. Seoski moćnik Marinko, bivši vlasnik autopraonice "Kroatien" u Berlinu, uzaludno se pokušava oženiti Tatjanom, a veza njegove kćeri i lokalnog protuhe i haiku pjesnika drugi je veliki udarac njegovom ugledu.

"Muškarac bez brkova" komična je pastorala koja oslikava ozračje u tipičnom selu dalmatinskoga zaleđa, gdje se živi od njemačkih doznaka lokalnih iseljenika, rodoljublja i uspomena na davna snimanja njemačkih westerna, a čiji se stanovnici hrvaju s vlastitim nacionalnim, spolnim i vjerskim predrasudama.

U filmu glume Leon Lučev, Zrinka Cvitešić, Ivo Gregurević, Jelena Lopatić, Bojan Navojec, Mare Škaričić, Ivica Vidović, Nada Gačešić-Livaković, Jelena Miholjević.

Film "Što je muškarac bez brkova?" trebao je biti premijerno prikazan na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, ali nije zbog nesporazuma autora i direkcije festivala o tehničkoj valjanosti filma.

Film je već bio prikazan na ovogodišnjem Zagreb film festivalu, a ovom se premijerom najavljuje njegova distribucija po Hrvatskoj, koja po velikim gradovima počinje 5. siječnja. Slijedi i tzv. country tour, putujuća karavana, koja će u mala mjesta donijeti projektor, platno i film te u pratnji zvijezda filma uprizoriti lokalnu svečanost.

Distributer filmova "Blitz" ističe da je film bio dočekan ovacijama na Sarajevskom filmskom festivalu, gdje je Zrinka Cvitešić nagrađena za glumu te da je oduševio izbirljivu južnokorejsku publiku na Pusan film festivalu, a nakon nje i zagrebačku publiku na Zagreb film festivalu te grčku na festivalu Thessaloniki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙