FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matanićeve "Fine mrtve djevojke" početkom siječnja u New Yorku

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Film "Fine, mrtve djevojke"Dalibora Matanića prikazat će se 5. siječnja u newyorškoj kino dvoraniTwo Boots Pioneer, u sklopu ciklusa suvremenoga hrvatskog filma, kojitraje od studenoga ove do travnja iduće godine.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Film "Fine, mrtve djevojke" Dalibora Matanića prikazat će se 5. siječnja u newyorškoj kino dvorani Two Boots Pioneer, u sklopu ciklusa suvremenoga hrvatskog filma, koji traje od studenoga ove do travnja iduće godine.

Neprofitna organizacija The Doors Art Foundation iz New Yorka, koja djeluje na promicanju hrvatske kulture i umjetnosti u SAD-u, organizira projekcije hrvatskog filma u tom kinu svakog prvog četvrtka u mjesecu.

Ciklus je u studenom otvorio film "Ta divna splitska noć" Arsena Ostojića, za koji su ulaznice bile rasprodane, a u prosincu je prikazan "Tu" Zrinka Ogreste.

Nakon Matanića slijede "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića, "Svjedoci" Vinka Brešana i "Sretno dijete" Igora Mirkovića.

Filmovi se prikazuju u kinodvorani Two Boots Pioneer Theatre u East Villageu na Manhattanu, koja može primiti sto gledatelja. To je nova kino dvorana, ali uređena u stilu starih kina. Filmski program posvećen je klasicima te nezavisnim i stranim filmovima.

U najavi na internet stranicama tog kina za Matanićev film se kaže da je bio proglašen jednim od najboljih hrvatskih filmova prošlog desetljeća te da je kontroverznom temom, lezbijskom ljubavi koja zbog okrutne sredine završi tragično, privukao puno pozornosti.

Filmove za ciklus odabrao je filmski kritičar, scenarist i književnik Jurica Pavičić.

Tim projekcijama Doors Art fundacija želi najaviti i pripremiti publiku i kritiku za trodnevni Hrvatski filmski festival u New Yorku, koji bi se trebao održati tijekom 2006. u Tribeca filmskom centru.

Taj festival bi obuhvatio već prikazane filmove, ali i neke hvatske filmske klasike i kratkometražne uratke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙