FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mustaćev film "Planktoni" prikazan na festivalu u Parizu

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Kratki igrani film "Planktoni"Zdravka Mustaća prikazan je u međunarodnoj konkurenciji upravozavršenog festivala kratkog filma "Paris tout court", izvijestio jedanas Hrvatski filmski savez (HFS).
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Kratki igrani film "Planktoni" Zdravka Mustaća prikazan je u međunarodnoj konkurenciji upravo završenog festivala kratkog filma "Paris tout court", izvijestio je danas Hrvatski filmski savez (HFS).

Mustać, koji je i autor scenarija, u neverbalnoj priči prati dvoje mladih koji nisu u stanju ostvariti normalnu komunikaciju. U nadrealnom sukobu sna i jave, njihova vrtoglava igra uporna približavanja završava tragično.

Glavne uloge tumače Nina Violić i Livio Badurina, dok se u sporednim ulogama pojavljuju Marijan Crtalić i Đorđe Jandrić.

Mustać je rođen u Zadru 1961. Pohađao je filmsku školu u Kinoklubu Split. Režirao je više od 40 kratkih alternativnih filmova, videa, TV-dokumentaraca, glazbenih spotova i kratkih igranih filmova.

Radovi su mu često nagrađivani i prikazivani na festivalima u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je triju nagrada "Oktavijan" na Danima hrvatskoga filma (1996., 1999., 2001.).

Četvrti "Paris tout court" održan je u Parizu od 9. do 17. siječnja, a Mustaćev film prikazan je 16. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙