FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka obavještajna služba o iranskom nuklearnom oružju

BERLIN, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemačka obavještajnaslužba BND vjeruje da Iranu treba još tri do četiri godine da dobijenuklearno oružje ako ga želi, izjavio je u četvrtak jedan izvorupoznat s procjenama službe.
BERLIN, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Njemačka obavještajna služba BND vjeruje da Iranu treba još tri do četiri godine da dobije nuklearno oružje ako ga želi, izjavio je u četvrtak jedan izvor upoznat s procjenama službe.

"Naši dečki vjeruju da im treba najmanje tri do četiri godine. Naši saveznici u Tel Avivu i SAD-u također vjeruju da je za to potrebno nekoliko godina", rekao je za Reuters izvor koji je želio ostati anoniman.

Zapad vjeruje da Iran želi razviti nuklearno oružje, dok Teheran, koji je nastavio s obogaćivanjem urana prošlog tjedna, tvrdi da je isključiva svrha njegova nuklearnog programa proizvodnja električne energije.

Dok Izrael vjeruje da bi Iran mogao imati atomsko oružje najranije 2008., a SAD smatraju da je to moguće tek idućeg desetljeća, šef UN-ove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei je rekao da bi Teheran mogao imati nuklearno oružje u roku od nekoliko mjeseci nakon što dobije potrebno nuklearno gorivo.

Međutim, BND i drugi stručnjaci vjeruju da je Iranu najveći problem nabava visoko obogaćenog nuklearnog materijala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙