FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruske isporuke plina još za četvrtinu ispod uobičajenih - MOL

BUDIMPEŠTA, 19. siječnja 2006. (Hina/MTI) - Isporuke prirodnog plina izRusije još su od 20 do 25 posto niže od normalnih na opskrbnoj točcina mađarsko-ukrajinskoj granici, no u skladu su s prosječnom količinomutvrđenom ugovorom s Gazpromom, kazao je u četvrtak Sandor Kantor,direktor za komunikacije mađarske naftne kompanije Mol.
BUDIMPEŠTA, 19. siječnja 2006. (Hina/MTI) - Isporuke prirodnog plina iz Rusije još su od 20 do 25 posto niže od normalnih na opskrbnoj točci na mađarsko-ukrajinskoj granici, no u skladu su s prosječnom količinom utvrđenom ugovorom s Gazpromom, kazao je u četvrtak Sandor Kantor, direktor za komunikacije mađarske naftne kompanije Mol.

Isporuke plina ruskog Gazproma smanjene su u srijedu, a kompanija je kao razlog navela povećanje potražnje uslijed ekstremno niskih temperatura u zemlji.

Reagirajući, MOL je zatražio od svoja 34 velika potrošača, uglavnom elektrana, da privremeno prijeđu na naftu.

Kantor je kazao da je ta opcija u skladu s ugovorima s tim kompanijama i da nije neuobičajeno da MOL zahtjeva promjenu goriva, te da je smanjen uvoz plina uobičajen kada temperature u Rusiji padnu ispod 25 stupnjeva ispod nule.

Dnevna potrošnja plina u Mađarskoj iznosi 96 milijuna prostornih metara, od čega polovina stiže iz inozemstva, a ostatak iz lokalnih zaliha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙