FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mol i E.On ispunili uvjete za prodaju poslovanja s plinom

BUDIMPEŠTA, 13. siječnja 2006. (Hina/MTI) - Mađarska naftna i plinskakompanija Mol i njemački E.On Ruhrgas ispunili su uvjete za prodajuMolova plinskog poslovanja E.On-u nakon što je lani Europska unijauvjetno odobrila tu transakciju.
BUDIMPEŠTA, 13. siječnja 2006. (Hina/MTI) - Mađarska naftna i plinska kompanija Mol i njemački E.On Ruhrgas ispunili su uvjete za prodaju Molova plinskog poslovanja E.On-u nakon što je lani Europska unija uvjetno odobrila tu transakciju.

Europska komisija zatražila je od Mola potpuno odvajanje odjela veleprodaje, marketinga i transporta, kao i skladištenja plina. Originalni ugovor odnosi se na prodaju 75 posto te imovine E.On-u, dok dodatnih 25 posto još mora odobriti mađarski ured za energetiku.

E.On će platiti Molu 300 milijuna eura za poslovanje s plinom i skladištenjem, te 600 milijuna eura za pokrivanje dugova tog tijela poslovanja.

Dvije kompanije dogovorile su se i oko mehanizma prilagodbe kojim bi se cijena transakcije mogla povećati za maksimalno 290 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙