FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puljić: Pregovori o ustavnim promjenama u BiH ne ohrabruju

SARAJEVO,22. prosinca(Hina) - Promjene Ustava Bosne i Hercegovine okojima se upravo pregovara moraju biti takve da osiguraju ravnopravnosudjelovanje u vlasti predstavnika svih naroda koji u toj zemlji živei da što više smanje prostor za moguće manipulacije, izjavio je upetak vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.
SARAJEVO,22. prosinca(Hina) - Promjene Ustava Bosne i Hercegovine o kojima se upravo pregovara moraju biti takve da osiguraju ravnopravno sudjelovanje u vlasti predstavnika svih naroda koji u toj zemlji žive i da što više smanje prostor za moguće manipulacije, izjavio je u petak vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

On je istodobno upozorio kako dosadašnji tijek pregovora o ustavnim promjenama ne obećava da će one biti izvedene na kvalitetan i poželjan način.

"Dosadašnji razgovori ne ulijevaju veliko povjerenje", kazao je kardinal Puljić novinarima u Sarajevu.

On je ocijenio kako pregovori sada više podsjećaju na lobiranje za različite interese nego na istinski razgovor o tome kako osigurati stvarnu jednakopravnost svih koji žive u BiH.

Vrhbosanski je nadbiskup podsjetio kako je Biskupska konferencija BiH ranije ove godine iznijela vlastiti prijedlog unutarnjeg preustroja zemlje te se na taj se način očitovala o mogućem rješenju.

Bit tog prijedloga činio je model ustroja četiri regije umjesto sadašnjih entiteta i županija.

"Crkva je ovoga puta pokušala dati konkretne prijedloge a ne samo kritizirati stanje", kazao je kardinal Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙