FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen poziv za upis i uplatu dionica Viro Tvornice šećera

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Tvornica šećera iz Virovitice,Viro, objavila je danas u dnevnim novinama poziv na upis i uplatu noveserije redovnih dionica tvrtke, ukupno njih 346.667, što čini udio od25 posto, po cijeni od 365 kuna za dionicu.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Tvornica šećera iz Virovitice, Viro, objavila je danas u dnevnim novinama poziv na upis i uplatu nove serije redovnih dionica tvrtke, ukupno njih 346.667, što čini udio od 25 posto, po cijeni od 365 kuna za dionicu.

Izdanje će se smatrati uspješnim pod uvjetom da do isteka roka za upis i uplatu, koji traje 40 dana od dana objave, bude upisano i uplaćeno najmanje 75 posto ukupnog iznosa izdanja, odnosno 260.001 dionica, navodi se u Pozivu.

Dionice se izdaju javnom ponudom putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze, a agent izdanja je Hrvatska poštanska banka.

Dio izdanja, kako je ranije objavljeno, upisat će i uplatiti radnici i kooperanti šećerane, za koje su vlasnici tvornice osigurali posebne kreditne linije kod poslovnih banaka.

Odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju dionica javnom ponudom donesena je, kažu u šećerani, radi osiguravanja dodatnih sredstava za moguću akviziciju u sektoru te za dovršetak planiranih ulaganja u povećanje asortimana gotovih proizvoda za prodaju na hrvatskom i tržištu Europske unije.

Tvornica šećera Viro već je započela s ulaganjima u proizvodnju tekućeg šećera koji će zadovoljiti potrebe domaćih proizvođača bezalkoholnih pića, dok će se za tržište EU proizvoditi pakiranje od jednog kilograma te šećer u kocki. Kako bi dodatno potvrdili kvalitetu svojih proizvoda, šećerana će uvesti i HACCP certifikat.

U 2005. ostvarena je rekordna proizvodnja od 110.000 tona šećera, a očekivana dobit za 2005. iznosi 80 milijuna kuna.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙