FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viro Tvornica šećera d.d. izdaje dionice javnom ponudom

VIROVITICA, 27. prosinca 2005. (Hina) -Viro Tvornica šećera izVirovitice početkom će iduće godine izdati dionice javnom ponudomputem trgovinskog sustava Zagrebačke burze, a agent izdanja bit ćeHrvatska poštanska banka.
VIROVITICA, 27. prosinca 2005. (Hina) -Viro Tvornica šećera iz Virovitice početkom će iduće godine izdati dionice javnom ponudom putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze, a agent izdanja bit će Hrvatska poštanska banka.

U postupku javne ponude izdat će se najviše 346.667 dionica, što čini udio od 25 posto, po cijeni od 365 kuna za dionicu, objavljeno je danas iz Šećerane.

Po uspješnom okončanju postupka javne ponude koji traje 40 dana i izdavanja dionica, ispunit će se uvjeti za uvrštenje dionica VIRO Tvornica šećera d.d. u službeno tržište Zagrebačke burze (prva kotacija), što će osigurati potpunu transparentnost poslovanja i diversifikaciju vlasništva. Dio izdanja upisat će i uplatiti radnici i kooperanti šećerane, za koje su vlasnici tvornice osigurali posebne kreditne linije kod poslovnih banaka, navodi se u objavi.

Odluka o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju dionica javnom ponudom donesena je radi osiguravanja dodatnih sredstava za moguću akviziciju u sektoru te za dovršetak planiranih ulaganja u povećanje asortimana gotovih proizvoda za prodaju na hrvatskom i tržištu Europske unije.

Tvornica šećera Viro već je započela s ulaganjima u proizvodnju tekućeg šećera koji će zadovoljiti potrebe domaćih proizvođača bezalkoholnih pića, dok će se za tržište EU proizvoditi pakiranje od jednog kilograma te šećer u kocki. Kako bi dodatno potvrdili kvalitetu svojih proizvoda, šećerana će uvesti i HACCP certifikat.

Tvornica šećera Viro jedan je od najvećih izvoznika i jedna od najprofitabilnijih tvrtaka u prehrambenoj industriji, koja je već dvije godine za redom dobitnica Zlatne kune za najbolju veliku tvrtku u Virovitičko-podravskoj županiji. U 2005. ostvarena je rekordna proizvodnja od 110.000 tona šećera, a očekivana dobit za 2005. iznosi 80 milijuna kuna.

U modernizaciju tvornice do sada je uloženo 130 milijuna kuna, a zahvaljujući pročistaču otpadnih voda Viro je jedina šećerana s riješenim ekološkim pitanjima.

Osim ulaganja u novu opremu, Viro ulaže i u svoje kooperante osiguravajući im financijsku pomoć te besplatno stručno savjetovanje vezano uz uzgoj šećerne repe.

Svojim zaposlenicima Viro osigurava prosječnu neto plaću od 4.800 kuna, a godišnje se isplaćuje 14 plaća, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙