FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Gore ponovo protiv Busha

WASHINGTON, 16. siječnja 2006. (Hina/AP) - Bivši američkipotpredsjednik i neuspješni predsjednički kandidat Al Gore ustvrdio jeu ponedjeljak da je predsjednik George W. Bush "često i ustrajno"kršio zakon prisluškivanjem Amerikanaca bez sudskog naloga i zatražiosaveznu istragu o tom postupku.
WASHINGTON, 16. siječnja 2006. (Hina/AP) - Bivši američki potpredsjednik i neuspješni predsjednički kandidat Al Gore ustvrdio je u ponedjeljak da je predsjednik George W. Bush "često i ustrajno" kršio zakon prisluškivanjem Amerikanaca bez sudskog naloga i zatražio saveznu istragu o tom postupku.

Gore, demokratski kandidat koji je izgubio predsjedničke izbore 2000. godine nakon ponovnog prebrojavanja glasova na Floridi, nazvao je Bushov program prisluškivanja bez sudskog naloga "prijetnjom samoj strukturi američke vlasti". Gore optužuje da taj program zanemaruje sustav nadzora i ravnoteže čiji su čimbenici sudovi i Kongres.

Gore je rekao da Bushove akcije, koje je predsjednik branio kao nužne u ratu protiv terorizma, predstavljaju "izravan napad" na posebni savezni sud koji razmatra, odlučuje i dopušta zahtjeve tijela državne administracije za prisluškivanje Amerikanaca.

Goreov govor pred članovima Američkog ustavnog društva za zakon i pravdu i Slobodarske koalicije, koje su izrazile zabrinutost glede zakonitosti programa prisluškivanja, često je bio prekidan burnim pljeskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙