FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrtak najkrvaviji dan za vojsku SAD-a u Iraku - nasilje se nastavlja

BAGDAD, 6. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Četvrtak u kojem je u valunasilja uz 130 Iračana ubijeno i 11 američkih vojnika bio je jedan odnajkrvavijih dana za snage SAD-a u Iraku od invazije 2003, objavila jevojska SAD-a u petak.
BAGDAD, 6. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Četvrtak u kojem je u valu nasilja uz 130 Iračana ubijeno i 11 američkih vojnika bio je jedan od najkrvavijih dana za snage SAD-a u Iraku od invazije 2003, objavila je vojska SAD-a u petak.

Bombe postavljene na cestama, omiljena taktika pobunjenika, prouzročile su pogibiju sedmero američkih vojnika a američki zapovjednici posljednjih su mjeseci izrazili zabrinutost sve raširenijom uporabom moćnijih i sofisticiranijih bombi.

Četvrtak je bio dan s najviše poginulih vojnika SAD-a od 1. prosinca kada je također poginulo 11 Amerikanaca, ali i dan s najviše poginulih u Iraku u posljednja četiri mjeseca. Po podacima agencije Reuters, broj poginulih Amerikanaca u Iraku od svrgavanja Sadama Huseina u četvrtak je porastao na 2193 pripadnika snaga SAD-a.

U bombaškom napadu u Kerbali u četvrtak su poginule 53 osobe a 148 je ranjeno. Izvori iz bolnice naveli su da je među poginulima i četvoro iranskih turista.

U četvrtak u samoubilačkom bombaškom napadu u Ramadi ubijena su dva američka vojnika i veći broj novaka iračke policije, a dva američka vojnika poginula su u Bagdadu kada je improviziranom eksplozivom naprava tijekom ophodnje napadnuto njihovo vozilo. U razmjeni vatre iz pješačkog oružja u Faludži su u četvrtak su ubijena dva vojnika SAD-a, priopćila je vojska SAD-a u petak.

U petak se nasilje u Iraku nastavilo. Iračke snage sigurnosti priopćile su da su u dva samoubilačka napada na policiju u Bagdadu i Mosulu u petak ubijeni jedan policajac a 14 osoba je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙