FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Alkohol utječe na rad 15 posto zaposlenih

NEW YORK, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Procjenjuje se da 15posto zaposlenih u SAD-u konzumira alkohol na poslu, popije piće prijeposla ili se na početku radnog dana oporavlja od konzumiranjaalkohola, pokazuje istraživanje Instituta za ovisnosti Sveučilišta uBuffalu.
NEW YORK, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Procjenjuje se da 15 posto zaposlenih u SAD-u konzumira alkohol na poslu, popije piće prije posla ili se na početku radnog dana oporavlja od konzumiranja alkohola, pokazuje istraživanje Instituta za ovisnosti Sveučilišta u Buffalu.

Po istraživačima taj problem obuhvaća oko 19.2 milijuna zaposlenih. "To pokazuje potrebu za jasnom politikom prema nesposobnosti za rad zbog utjecaja alkohola", ocjenjuje glavni istraživač u projektu dr. Michael Frone.

Istraživanje je obuhvatilo 2.805 zaposlenih odraslih osoba širom SAD-a u razdoblju od siječnja 2002. do lipnja 2003. godine.

Prvo istraživanje koje je u SAD-u obuhvatilo reprezentativni broj ispitanika pokazalo je da mlađi muškarci, samci, dominiraju među zaposlenima na čiji rad utječe alkohol.

Konzumiranje alkohola na poslu, rad pod utjecajem alkohola ili oporavljanje od konzumiranja alkohola na početku radnog dana, po istraživanju, češće je zabilježeno kod muškaraca nego kod žena, češće kod mlađih nego starijih osoba i češće kod samaca nego oženjenih/udanih zaposlenika.

Istraživanje je pokazalo da se najčešće radilo o mamurnosti.

Najviše je 'konzumenata' alkohola na poslu bilo u upravljačkom kadru, trgovini, uslužnim djelatnostima i graditeljstvu.

Istraživanje je pokazalo i da je od svih psihoaktivnih tvari koje mogu potencijalno utjecati na radni učinak najčešće zastupljen alkohol.

Po Institutu, 10,8 posto ispitanika priznalo je da su ili pili na poslu ili pili prije posla, ali da se to događalo manje nego jednom na mjesec, dok je 2,9 posto priznalo da se to događa jednom mjesečno, a 1,65 posto da se to događalo jednom na tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙