FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Sokovi Pfannera ostaju u trgovinama

LJUBLJANA,13. siječnja 2006.(Hina) - Sokovi austrijskog Pfannera uSloveniji se vjerojatno neće povući iz prodaje nakon ocjena vodećepotrošačke udruge da kemijska tvar ITX koja se koristi u bojanjuambalaže nije štetna za konzumente.
LJUBLJANA,13. siječnja 2006.(Hina) - Sokovi austrijskog Pfannera u Sloveniji se vjerojatno neće povući iz prodaje nakon ocjena vodeće potrošačke udruge da kemijska tvar ITX koja se koristi u bojanju ambalaže nije štetna za konzumente.

Savez potrošača Slovenije (ZPS) reagirao je u petak na odluku nekih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj o povlačenju sokova Pfannera i priopćio da dosadašnja istraživanja nisu potvrdila niti opovrgnula pretpostavke o štetnosti fotoinicijatora za bojanje ITX, te da Pfannerovi sokovi ne predstavljaju zdravstveni rizik za slovenske potrošače.

Podacima o sadržaju ITX-a u proizvodima koji se nalaze na slovenskom tržištu raspolaže zdravstvena inspekcija, a za povlačenje iz prodaje proizvoda u kojima je nađen do sada su se odlučile samo Italija i Hrvatska, navodi ZPS.

Slovenska potrošačka udruga drži da je procjena o navodnoj štetnosti ITX-a upitna jer do sada nije definitivno potvrđena, a istraživanja o mogućem lošem utjecaju na zdravlje nastavit će se ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙