FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski hipermarketi neće raditi nedjeljom

LJUBLJANA, 21. prosinca 2005. (Hina) - Veliki trgovački centri(hipermarketi) u Sloveniji od Nove godine u pravilu neće smjeti raditinedjeljom i državnim praznicima.
LJUBLJANA, 21. prosinca 2005. (Hina) - Veliki trgovački centri (hipermarketi) u Sloveniji od Nove godine u pravilu neće smjeti raditi nedjeljom i državnim praznicima.

Takvu odluku donio je u utorak kasno navečer slovenski parlament izmjenama zakona o trgovini i tako potvrdio odluku građana na referendumu koji je održan prije više od dvije godine.

Velike trgovine smjet će raditi samo deset nedjelja i prazničnih dana na godinu.

Prihvaćena ograničenja ne odnose se na trgovine manje od 200 četvornih metara koje prodaju hranu i druge životno važne artikle, koje će kupcima i dalje biti otvorene nedjeljom i praznicima, te na prodajne prostore u bolnicama, na graničnim prijelazima, željezničkim i autobusnim postajama, u turističkim centrima. Isto tako, nesmetano će nedjeljom i praznicima raditi trgovine u sklopu benzinskih servisa, te one smještene u starim gradskim jezgrama.

Zakon će uvelike djelovati na potrošačke navike jer su veliki trgovački centri najviše kupaca zadnjih godina imali upravo nedjeljom, pa oni već najavljuju otpuštanja dijela zaposlenih, a mnoštvom izuzetaka koji se u zakonu spominju nisu najzadovoljniji ni sindikati zaposlenih u trgovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙