FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Crkva upozorava na "potrošačko ludilo"

LJUBLJANA,20. prosinca(Hina) - Spremnost potrošača da nekoliko satiprovedu na temperaturi deset ispod nule, kako bi kupili malo jeftinijitelevizor ili stroj za pranje rublja slovenski vjerski tjednik"Družina" u svom predbožićnom broju naziva vrhuncem epidemije"potrošačkog ludila".
LJUBLJANA,20. prosinca(Hina) - Spremnost potrošača da nekoliko sati provedu na temperaturi deset ispod nule, kako bi kupili malo jeftiniji televizor ili stroj za pranje rublja slovenski vjerski tjednik "Družina" u svom predbožićnom broju naziva vrhuncem epidemije "potrošačkog ludila".

"Slike ljudi s prekrcanim kolicima na izlazu iz diskontnih trgovina mnogo govore o stanju u našoj domovini. Radi se o pravom potrošačkom ludilu", navodi slovenski katolički tjednik u komentaru posvećenom potrošačkoj histeriji prilikom otvaranja prvih diskontnih trgovina austrijskog "Hofera" u svim većim slovenskim gradovima ovih dana.

Oštru kritiku list upućuje i aktualnoj vladi desnog centra koja je u pregovorima s američkim partnerima da u blizini Nove Gorice otvori kockarsko središte po uzoru na Las Vegas.

"Budućnost nije poticajna i Slovenija će idućih godina postati trgovački raj međunarodnih tvrtki, a da sve skupa bude još tragičnije neki je uz vladin blagoslov pokušavaju pretvoriti u europski Las Vegas", piše list, aludirajući na razgovore vlade s američkom tvrtkom Harras Entertainment koja je spremna sufinancirati polovicu sredstava u gradnju velikog sistema kockarnica i drugih objekata zabavne industrije u Novoj Gorici, kako bi se privukli bogati gosti iz europskih zemalja.

Kršćani ne bi smjeli biti dio "poludjele mase" koja juri po trgovinama u trci za rabatima, diskontima i rasprodajama nego duhovna elita naroda, kritički u glavnom komentaru "Družine" navodi Franci Petrič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙