FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tristomilijunti Amerikanac će se roditi u listopadu

WASHINGTON, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Tristomilijunti Amerikanacbit će začet ovoga mjeseca, a rodit će se u listopadu, predviđanja suureda za popis stanovništva SAD-a, kako prenosi "New York Times" upetak.
WASHINGTON, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Tristomilijunti Amerikanac bit će začet ovoga mjeseca, a rodit će se u listopadu, predviđanja su ureda za popis stanovništva SAD-a, kako prenosi "New York Times" u petak.

Stanovništvo SAD-a do petka je brojalo oko 297.900.000 stanovnika.

Prema Uredu za popis stanovništva, ako se uzme u obzir da se svakih osam sekundi rodi jedna osoba, da svakih 12 sekundi netko umre i da svakih 31 sekundu na američko tlo stupi jedan imigrant, stanovništvo se poveća za jednu osobu svakih 14 sekundi.

Tim ritmom, stanovništvo će dosegnuti brojku od 300 milijuna potkraj ove godine, piše newyorški dnevnik.

Pa i ako simbolični tristomilijunti Amerikanac bude "ilegalac" vjerojatno će biti rođen na američkom teritoriju.

"Tristomilijunti Amerikanac će biti Latinoamerikanac koji će se roditi u području oko Los Angelesa, od roditelja meksičkog podrijetla koji govore španjolski i u kući gdje će mu sestre i braća govoriti bilingvalni", predviđa William Frey, demograf sa sveučilišta Michigan.

S galopirajućom imigracijom, stanovništvo SAD-a je treće na svijetu iza Kine i Indije te nastavlja rasti - za razliku od velikog broja industrijaliziranih zemalja - ritmom od jedan posto na godinu, što je jednako stanovništvu grada poput Chicaga koji ima 2,8 milijuna stanovnika, piše "New York Times".

SAD su brojku od 200 milijuna stanovnika prešle 1967. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙