FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki božićni pokloni - bonovi za estetske zahvate

WASHINGTON , 24. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Neki Amerikanci iAmerikanke ove će godine pod božićnom jelkom dobiti nešto drugačijipoklon nego što je uobičajeno - omotnicu s poklon bonom za uplaćeneestetske operacije nosa, grudi ili rekonstrukcije malih usana,rekonstrukcije himena, liposukcije...
WASHINGTON , 24. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Neki Amerikanci i Amerikanke ove će godine pod božićnom jelkom dobiti nešto drugačiji poklon nego što je uobičajeno - omotnicu s poklon bonom za uplaćene estetske operacije nosa, grudi ili rekonstrukcije malih usana, rekonstrukcije himena, liposukcije...

"Sve češće muževi svojim suprugama pod božićno drvce stavljaju omotnice s poklon bonovima za neki estetski korektivni zahvat koji su odavno priželjkivale ili jednostavnu konzultaciju s estetskim kirurgom", rekao je plastični kirug iz Los Angelesa Peter Fodor.

Vlasnica Centra za zdrav život i ljepotu smještenog nadomak New Yorka Esmeralda Vanegas rekla je kako "i žene u posljednje vrijeme posebno traže rekonstrukciju himena, rekonstrukciju unutarnjih vaginalnih stijenki, posebno ako su nekoliko puta rodile, liposukciju, podizanje očnih kapaka i druge zahvate kao svojevrstan poklon njihovim partnerima."

Ako je riječ o božićnom poklonu "zahvat treba obaviti na vrijeme jer su spolni odnosi zabranjeni šest do osam tjedan nakon operacije", upozoravaju estetski kirurzi.

Osim spomenutih "poklona" u Americi su u posljednje vrijeme vrlo popularni poklon bonovi za "nekirurške zahvate" poput primjerice, ubrizgavanja botoksa, izbjeljivanja zubi, peelinga lica".

U našoj je branši najplodniji završetak godine kada nam dolaze mnogi pacijenti koji bi u novu godinu željeli ući što ljepši. "Oko pet do deset posto operativnih zahvata otpada na operacije nosa", rekao je dr. Fodor.

Tijekom 2004. Amerikanci su na estetske zahvate potrošili 12 milijardi dolara, što je 44 posto više u odnosu na 2003. godinu. Najčešće se traže liposukcija, povećanje grudi i podizanje očnih kapaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙