FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raste potpora Bushu nakon dugog pada - anketa

WASHINGTON, 20. prosinca 2005.(Hina) - Uspješni izbori u Iraku ijačanje gospodarstva osnažili su potporu američke javnostipredsjedniku Georgeu W. Bushu nakon dugog razdoblja pada, pokazalo jeu utorak istraživanje javnoga mišljenja lista The Washington Post itelevizije ABC News.
WASHINGTON, 20. prosinca 2005.(Hina) - Uspješni izbori u Iraku i jačanje gospodarstva osnažili su potporu američke javnosti predsjedniku Georgeu W. Bushu nakon dugog razdoblja pada, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja lista The Washington Post i televizije ABC News.

Četrdeset sedam posto Amerikanaca sada odobrava način na koji Bush obavlja posao predsjednika, što je visoki rast u odnosu na 39 posto, najnižu razinu Bushova predsjedništva zabilježenu u studenom, javio je Post.

Značajno jačanje potpore Bushu dolazi nakon mjeseci pada do kojih su doveli problemi s nastavkom nasilja i sve većim američkim gubicima u Iraku, visoke cijene benzina, te spora i neučinkovita reakcija na uragan Katrina.

Istraživanje Post-ABC Newsa ukazuje da je visoki izlazak Iračana na prošlotjedne parlamentarne izbore zajedno sa snažnom kampanjom Bijele kuće za pridobijanje Amerikanaca nezadovoljnih ratom u Iraku donio Bushu uspjeh.

Bush je u pet govora i nizu interviewa ocrtao strategiju svoje administracije za Irak, a u nedjelju je u televizijskom obraćanju naciji iz Bijele kuće pozvao Amerikance da ne odustaju od Iraka.

Istraživanje provedeno od četvrtka do nedjelje je pokazalo skok od 10 posto od studenog u odobravanju načina kako Bush vodi iračku operaciju na 46 posto.

Šezdeset posto Amerikanaca kaže kako Sjedinjene Države značajno napreduju u uspostavi reda u Iraku, a 65 posto vidi bitan napredak u uspostavi demokratske vlasti. Skoro tri četvrtine, 71 posto, reklo je kako su prošlotjedni irački izbori primaknuli SAD bliže danu kada će moći povući svoje snage iz Iraka.

Unatoč njegovih pet govora, Bush nije uspio uvjeriti Amerikance kako ima jasan plan za uspjeh u Iraku sa skoro tri petine njih koji kažu da nema.

Nakon pada cijena benzina od njihovog vrhunca u rujnu, 47 posto Amerikanaca sada kaže kako odobrava Bushovo vođenje ekonomije, što je 11 posto više nego u studenom.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.003 odrasla Amerikanca od 15.-18. prosinca uz marginu pogreške od +/- 3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙