FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antarktik: 4.500 kilometara za 62 dana

MADRID, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Španjolska ekspedicija u petakje objavila da je "polarnim katamaranom" u 62 dana prešla 4.500kilometara po Antarktici i sama sebe naziva "najbržom polarnomekspedicijom bez mehaničkih sredstava".
MADRID, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Španjolska ekspedicija u petak je objavila da je "polarnim katamaranom" u 62 dana prešla 4.500 kilometara po Antarktici i sama sebe naziva "najbržom polarnom ekspedicijom bez mehaničkih sredstava".

Članovi Španjolske transantarktičke ekspedicije postali su prva ekipa koja je stigla do nepristupačne zone južnog pola "bez tehničke pomoći i bez vanjske potpore", objavili su organizatori ekspedicije u svom priopćenju.

Ramon Larramendi, Juanma Viu i Ignacio Oficaldegui su 23. prosinca objavili da su prešli 311 kilometara u samo jednom danu na Antarktici, potukavši tako rekord od 271 kilometra kojeg je 1997. godine postavio Belgijanac Alain Hubert.

Španjolski su se istraživači na tom putu koristili saonicama nalik na katamaran koje su vukli paraglideri.

Ova je ekspedicija krenula 12. studenoga iz ruske baze Novo i namjerava prijeći istočni Antarktik, napušteno i slabo istraženo područje od oko 5.000 kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙