FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Diplomatski spor Bolivije, Španjolske i Vatikana zbog radio emisije

MADRID, 22. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Španjolski ministar vanjskihposlova Miguel Angel Moratinos pozvao je u četvrtak na sastanakvatikanskog nuncija u Madridu kako bi razgovarali o radio emisiji nakatoličkom radiju u kojoj je voditelj prevario novoizabranogbolivijskog predsjednika Eva Moralesa pretvarajući se da je španjolskipremijer Jose Luis Zapatero.
MADRID, 22. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos pozvao je u četvrtak na sastanak vatikanskog nuncija u Madridu kako bi razgovarali o radio emisiji na katoličkom radiju u kojoj je voditelj prevario novoizabranog bolivijskog predsjednika Eva Moralesa pretvarajući se da je španjolski premijer Jose Luis Zapatero.

Sporna emisija je emitirana na radio postaji COPE u vlasništvu Španjolske biskupske konferencije.

Moratinos se sastao i s bolivijskim veleposlanikom koji je izrazio zadovoljstvo akcijom španjolske vlade "koja je htjela umanjiti uvredu nanesenu bolivijskom narodu".

Španjolski mediji prenose i da bolivijsko ministarstvo vanjskih poslova namjerava podnijeti službenu žalbu španjolskom veleposlaniku u La Pazu.

Voditelj emisije, po zanimanju glumac, nazvao je u srijedu predsjednika Moralesa i predstavio se kao Zapatero. Novi bolivijski lider nasjeo je na trik i razgovarao sa "španjolskim premijerom".

Španjolska vlada je opisala emisiju kao "neprihvatljivu šalu" i traži ispriku od COPE-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙