FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska policija na Kanarima uhitila talijanskog mafijaša

MADRID, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska policija uhitilaje na Kanarskim otocima osumnjičenog šefa za financije talijanskemafije nakon dvogodišnje potrage, priopćilo je španjolsko ministarstvounutarnjih poslova.
MADRID, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska policija uhitila je na Kanarskim otocima osumnjičenog šefa za financije talijanske mafije nakon dvogodišnje potrage, priopćilo je španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pietro Nocera, star 47 godina, osumnjičen je da je financijski šef klana Nuvoleta koji je dio Camorre, napuljske verzije sicilijanske mafije.

Nocera je u bijegu od talijanskog pravosuđa a za njime je izdan europski nalog za uhićenje, kaže španjolsko ministarstvo u izjavi.

Ministarstvo također navodi da je Nocerin klan zarađivao na krijumčarenju, preprodaji droge a dobit ulagao u hotele i tržište nekretninama.

Policija za Nocerom traga od listopada 2003. godine, a sredinom 2004. primijećen je na Kanarima no policija ga nije uspjela uhititi. Ponovno je primijećen u listopadu ove godine no opet je uspio izbjeći policiji često mijenjajući boravište, a ponekad se skrivao i na svojem brodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙