FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 25. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Paljenjem prve svijeće na svijećnjaku hanukiji u Praškoj ulici, na mjestu gdje je nekad bila zagrebačka sinagoga, članovi zagrebačke Židovske općine obilježili su početak Hanuke - Blagdana svjetla. Pred stotinjak članova Židovske općine, njihovim obiteljima i prijateljima svijeću je zapalio izraelski veleposlanik u Zagrebu Shmuel Meirom. Židovi Hanukom ili Blagdanom svjetla obilježavaju ponovno posvećenje hrama u Jeruzalemu. U osam dana, koliko traje Hanuka, svake se večeri pali po jedna svijeća. Predsjednik zagrebačke Židovske općine dr. Ognjen Kraust rekao je kako su se paljenjem svijeće noć prije Hanuke zagrebački Židovi pridružili Židovima u mnogim europskim gradovima, dodajući da posebno veseli što se svijeća pali na mjestu gdje je bila zagrebačka sinagoga srušena od ustaša u II. svjetskom ratu 1942.

ZAGREB - Od 18 sati zatvoren je prilazni krak na autocestu Zagreb-Macelj, odnosno županijsku cestu Zaprešić- čvor Jarek zbog prometne nesreće, izvijestio je večeras HAK. Magla usporava promet dijelom autoceste Rijeka-Zagreb od Kikovce do tunela Tuhobić, kao i snijeg mjestimice od čvora Vrata do tunela Čardak. Kiša mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 Zagreb-Split, kao i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, dionici Novska-Nova Gradiška, zatim A7 Rupa-Rijeka, te na D3 Riječkoj obilaznici. Ceste su gotovo posvuda mokre i skliske, a poledica je zbog hladnoće, moguća u gorju, posebice na mostovima i vijaduktima. Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo Povremeno je pojačan i ulazak putničkih vozila na GP Bregana, ali ne čekaju duže.

BUZET - Jedna je osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći koja se danas u 16,15 sati dogodila na cesti Lupoglav-Buzet, izvijestila je večeras istarska policija. Nesreća se dogodila kada je vozač osobnog automobila volkswagena golfa pulskih registarskih oznaka zbog još neutvrđenih razloga, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika, sletio s ceste i udario u stablo, a na mjestu je poginuo suvozač, 72-godišnji M.I. iz Umaga. Očevid je obavila buzetska prometna policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙