FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Drago Britvić, jedan od najplodnijih hrvatskih tekstopisaca zabavne glazbe i šansona, umro je jučer popodne u Zagrebu nakon duge i teške bolesti, potvrdio je sinoć Hini njegov dugogodišnji suradnik pjevač šansona Zvonko Špišić. Drago Britvić bio je pjesnik i novinar. Rodio se u Pitomači 6. srpnja 1935. godine, a diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je na Radio-Zagrebu i kao urednik na Hrvatskoj televiziji. Osnovao je 1966. Festival kajkavske popevke u Krapini i bio njegov dugogodišnji direktor. Dobio je brojna festivalska prizanja te je aktivno djelovao u mnogim glazbenim udrugama. Britvić je poznat kao autor tekstova velikog broja uspješnih pjesmama i šansona, među kojima se ističu "Mirno teku rijeke", "Potraži me u predgrađu", "Kockar", "Milioner", "Proplakat će zora", "Pod starim krovovima" i dr.

ZAGREB - Paljenjem prve svijeće na svijećnjaku hanukiji u Praškoj ulici, na mjestu gdje je nekad bila zagrebačka sinagoga, članovi zagrebačke Židovske općine obilježili su jučer početak Hanuke - Blagdana svjetla. Pred stotinjak članova Židovske općine, njihovim obiteljima i prijateljima svijeću je zapalio izraelski veleposlanik u Zagrebu Shmuel Meirom. Židovi Hanukom ili Blagdanom svjetla obilježavaju ponovno posvećenje hrama u Jeruzalemu. U osam dana, koliko traje Hanuka, svake se večeri pali po jedna svijeća. Predsjednik zagrebačke Židovske općine dr. Ognjen Kraust rekao je kako su se paljenjem svijeće noć prije Hanuke zagrebački Židovi pridružili Židovima u mnogim europskim gradovima, dodajući da posebno veseli što se svijeća pali na mjestu gdje je bila zagrebačka sinagoga srušena od ustaša u II. svjetskom ratu 1942.

BUZET - Jedna je osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći koja se jučer u 16,15 sati dogodila na cesti Lupoglav-Buzet, izvijestila je večeras istarska policija. Nesreća se dogodila kada je vozač osobnog automobila volkswagena golfa pulskih registarskih oznaka zbog još neutvrđenih razloga, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika, sletio s ceste i udario u stablo, a na mjestu je poginuo suvozač, 72-godišnji M.I. iz Umaga. Očevid je obavila buzetska prometna policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙