FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte pale u očekivanju rasta zaliha u SAD-u

LONDON, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su usrijedu tijekom inače oprezne trgovine budući da trgovci važuočekivanja o rastu zaliha goriva u SAD-u s jedne i napetosti zbogsumnji da Iran pokreće program proizvodnje nuklearnog oružja s drugestrane.
LONDON, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u srijedu tijekom inače oprezne trgovine budući da trgovci važu očekivanja o rastu zaliha goriva u SAD-u s jedne i napetosti zbog sumnji da Iran pokreće program proizvodnje nuklearnog oružja s druge strane.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu sedam centi na 63,30 dolara. Na londonskom je tržištu cijena barela ostala je nepromijenjena na 61,93 dolara.

Trgovci očekuju da će tjedno izvješće američke vlade pokazati rast zaliha sirove nafte, destilata i benzina.

No, analitičari istodobno upozoravaju da očekivanja o padu cijena nafte prigušuje bojazan zbog odluke iranskih vlasti o nastavku rada u postrojenjima za istraživanja nuklearne energije.

"Iako neće izravno utjecati na opskrbu naftom, aktualni razvoj događaja u Iranu prouzročio je određenu zabrinutost među trgovcima. Ta napetost predstavlja protutežu očekivanju da će izvješće utjecati na pad cijena", objasnio je Victor Shum, analitičar singapurskog Purvin & Gertza.

Bečka tvrtka PVM Oil Associates također je ocijenila da nuklearne napetosti oko Irana "brinu tržište, s obzirom na mogućnost embarga Ujedinjenih naroda" protiv te zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙