FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava toplijeg vremena i solidne zalihe plina stabilizirale cijene nafte uoči Božića

LONDON, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabiliziralesu se u petak nakon što su podaci o zalihama prirodnog plina pokazalimanji pad no što se očekivalo, pojačavši dojam o solidnim zalihama uSAD-u.
LONDON, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale su se u petak nakon što su podaci o zalihama prirodnog plina pokazali manji pad no što se očekivalo, pojačavši dojam o solidnim zalihama u SAD-u.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu jedan cent na 58,27 dolara nakon što je u četvrtak navečer pojeftinio 28 centi. Na londonskom je tržištu barel poskupio osam centi na 56,63 dolara.

Trgovci i analitičari očekuju slabu aktivnost na tržištima na početku božićnih blagdana. "Čini se da samo čekamo novu godinu kada će biti zanimljivo vidjeti kakav će biti priljev kapitala iz indeksa roba", kazao je John Brady iz njujorške ABN AMRO.

Tržište je u četvrtak poslijepodne reagiralo na tjedno izvješće američke vlade koje je pokazalo pad zaliha prirodnog plina za 162 milijarde prostornih stopa nasuprot očekivanog pada za 169 milijardi prostornih stopa, što je ublažilo strahovanja od nestašice tijekom zime.

Na pad cijena utjecale su i meteorološke prognoze koje predviđaju neuobičajeno visoke temperature u većem dijelu SAD-a u prva tri mjeseca 2006.

S druge je pak strane zahlađenje u Japanu, trećem svjetskom potrošaču nafte, smanjilo zalihe lož-ulja, pokazujući da vrijeme i dalje predstavlja rizik koji će vjerojatno u pravilu ograničavati pad cijena nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙